Святкуємо День Конституції України в Карпатах: як цікаво провести вихідні

2018-04-13 | koruna
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Loading...
Отправить на Pocket.

Зміст

  1. Унікальні карпатські музеї.

  2. Замки та архітектура.

  3. Водоспади і річки.

  4. Колоритні ресторани.

Святкуючи День Конституції України, ви отримуєте чудову можливість на кілька днів зануритися у чарівну казку, сповнену неймовірними пригодами, первозданною красою природи та унікальною культурою. Сьогодні ми поговоримо про те, що можна подивитися в Карпатах за кілька вихідних днів, які випадають нам на честь свята.

Вид на Карпатські гори

Якщо ви плануєте відпочинок на День Конституції на вихідні, перше, про що слід подбати, – це проживання. Щоби відпочити з комфортом, радимо завітати в готель «Коруна». Звідси ви зможете відправитись на захоплюючі прогулянки в гори або в ліс.

Похід карпатськими лісами

Таким чином ви відчуєте всю красу природи, побачите унікальні пам’ятки природи. Ваші легені наповняться свіжим гірським повітрям. На згадку можна зробити безліч красивих фотографій. Збирайте гриби та ягоди, набирайтеся сил та бадьорості.

Найбільш сміливі та витривалі отримають шанс підкорити одну з карпатських вершин. Але оскільки часу у вас не так багато, як хотілося би, краще не захоплюватись. А ще треба обов’язково покататися на квадро циклах – це одна з найдрайвовіших розваг у горах.

Прогулянка на квадроциклі

Унікальні карпатські музеї

Відпочинок на День Конституції в Карпатах варто урізноманітнити, відвідавши один з унікальних тутешніх музеїв. Радимо побувати у:

  • Музеї гуцульської магії, де розкриваються таємниці мольфарів;
  • Музеї бурого ведмедя;
  • Музеї-кузні «Гомора»;
  • етнографічних, краєзнавчих, меморіальних та історичних експозиціях;
  • Музеї «Писанка», який славиться великою колекцією майстерно розписаних яєць.

Музей «Писанка»

Якщо зупинитесь у Татарові, щоб не витрачати багато часу на дорогу, відвідайте:

  • Музей «Українська старовина» (в Яремче);
  • Музей етнографії та екології Карпатського краю;
  • Петропавлівську Церкву (Музей Шептицького).

Петропавлівська Церква

Замки та архітектура

Побачити мальовничий замок або шедевр архітектури, який з усіх боків оточений густим лісом та величними горами, – це те, що зробить ваш відпочинок в Карпатах цікавим та незабутнім. Куди би ви не приїхали, всюди буде принаймні кілька історичних пам’яток.

Замок Паланок

Свого часу на цих землях панувало Галицько-волинське князівство, Велике князівство Литовське, Річ Посполита, Австро-Угорщина – Карпатські гори постійно переходили з рук в руки. Завдяки цьому землі зберегли неймовірну культурну та історичну спадщину. Місцеві жителі притримуються древніх традицій своїх предків. Карпати – це справжній скарб України, який варто побачити на власні очі.

Водоспади та річки

Водоспади і ріки Карпат додадуть вашому відпочинку легкості, спокою та здоров’я. На їхніх берегах можна організувати пікнік, очистити думки шумом бурхливих вод і навіть скупатися. Майже скрізь в Карпатських горах можна знайти озеро, річку чи водоспад. Найвідомішими вважаються річка Прут і Чорний Черемош, водоспади Пробій, Манявський, Женецький Гук і Шипіт. Тут ви наповните тіло потужною енергетикою води і відчуєте справжню силу природи.

Водоспад Женецький Гук

Колоритні ресторани

Зголодніли? Тоді варто спробувати традиційні страви в одному з колоритних ресторанів Карпат. В Яремче знаходиться знаменитий музей-ресторан «Гуцульщина», де вас не тільки нагодують ситними і смачними гуцульськими стравами, але і здивують гостинністю та домашнім теплом.

Традиційні гуцульські страви

Якщо вам незручно їхати до Яремче, можете обрати для обіду будь-який інший ресторан або колибу. Обов’язково спробуйте дивовижні кулінарні шедеври з риби, м’ясний гуляш, суп з білими грибами, деруни, вареники, солодкий леквар та настоянку.

Ресторан в Карпатах

Майже в кожному населеному пункті Карпат є храм чи церква з неймовірною архітектурою та цінними культурними святинями. Вихідні на День Конституції України – це чудова нагода для відвідування цих місць. Нехай ваш відпочинок в Карпатах буде насиченим, гармонійним і дивовижним!

Відпочинок в Карпатах

Всі питання можете задати адміністратору по телефону

067 442-6000