Гірськолижні траси Буковеля: гордість українського курорту

2018-10-30 | koruna
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 оценок, среднее: 4,67 из 5)
Loading...
Отправить на Pocket.

Зміст статті:

  1. Найкращі траси в Карпатах: основні відомості.

  2. Додаткова інформація: цікавинки про траси Карпат.

  3. Найкращі лижні траси в Україні.

Сьогодні навіть скептики визнають, що Буковель – курорт світового рівня. За якийсь десяток років посеред Карпат народилася справжня перлина, яка успішно конкурує з європейськими аналогами. Тут є усе, аби вдало провести відпустку: різноманітні розваги, комфортабельні готелі, розкішні клуби та вишукані ресторани. Але найбільша гордість Буковеля – гірськолижні траси.

Щоб удосталь насолодитися відпочинком, варто оселитися десь поблизу Буковеля. Тоді зима в Карпатах дійсно буде незабутньою та надзвичайною. Адже саме найвідоміший курорт України може похизуватися розмаїттям розваг, подарувати знайомство з найвідомішими у країні лижними спусками. І навіть якщо ви не у тій фізичній формі, щоб цілими днями ганяти гірськими схилами, можна хоча би спробувати підкорити в Буковелі найлегшу трасу.

Буковель – рай для всіх, хто любить лижі

Найкращі траси в Карпатах: основні відомості

Гірськолижні траси в Буковелі відповідають міжнародним стандартам якості. Завдяки тому, що формуються вони на трав’яній основі, спуски мають надійне снігове покриття. При цьому їх постійно обробляють за допомогою найсучаснішого обладнання. Не слід також перейматися, якщо зима видається не надто сніжна. Траси обладнані сніговими пушками, що забезпечують щільне покриття протягом усього сезону.

Отже, що чекає гостей найвідомішого курорту України? У першу чергу це 68 км найкращих лижних трас в Карпатах. Окрім цього адміністрація Буковеля пишається своїми підйомниками. До послуг прихильників зимових розваг їх тут аж 16! З їхньою допомогою кожен охочий легко може відвідати будь-який спуск, не знімаючи лиж.

На території курорту діють суворі правила щодо відвідування тих чи інших трас. Кожен відпочивальник повинен чітко усвідомлювати, що його підготовка та вміння мають важливе значення. Відповідно до них обирається рівень складності спусків. Щоб зрозуміти, про що йдеться, варто ретельно вивчити карту лижних трас Буковеля. Різні за рівнем складності спуски позначені на ній наступними кольорами:

  • Синій – легкі. Вважається, що спуск 7А – найлегша траса Буковеля. І це лише один з 12 варіантів.
  • Червоний – помірні. Таких трас на курорті найбільше. На сьогоднішній день їх кількість досягла 41.
  • Чорний – складні. Звання найскладнішої траси Буковелю зазвичай віддають спускам за номером 22А і 22В. Окрім них на курорті є ще 6 складних шляхів, які ідеально підходять для тренувань справжніх профі.

Траси, що позначені на карті курорту чорним кольором, вирізняються з-поміж інших крутими схилами та наявністю трамплінів. Окрім того, професіонали нерідко розганяються до швидкості у 100 км/год. Тому новачкам на їхньому шляху не місце.

Лижні траси Буковеля

Додаткова інформація: цікавинки про траси Карпат

Варто знати, що в Буковелі можна кататися на лижах навіть після заходу сонця. Кілька гірськолижних трас курорту освітлюється за допомогою спеціальних систем, що дозволяють комфортно долати шлях навіть затемна.

Прихильники санного спорту теж не розчаруються під час поїздки до Карпат, адже тут знайдеться місце і для їхніх розваг. Спуск 14В – відома санна траса Буковеля. А зовсім поряд знаходиться ще один цікавий спуск. Його часто називають своєрідним рекордсменом, адже 14А – найдовша траса Буковеля. Від старту до фінішу потрібно подолати близько 2130 м.

Траса для початківців

Не слід думати, що лижі у Карпатах – розвага лише для тих, хто вже давно займається зимовими видами спорту. По-перше, зовсім не обов’язково мати досвід у цій справі. На території курорту з самого початку сезону діють спеціалізовані лижні школи. Тренуватися та робити перші кроки варто на навчальній трасі. А вже потім переходити до лижних шляхів, що позначені на буковельській схемі червоним кольором.

По-друге, навіть ті, хто не має власного спорядження, без проблем можуть проїхатися по одному зі спусків. Потрібно лише звернутися до пункту прокату та підібрати все необхідне для підкорення в Буковелі траси для початківців.

Діти на лижах

Найкращі лижні траси в Україні

Усе, про що можуть тільки мріяти прихильники зимового відпочинку та активних розваг, можна знайти у Буковелі. Тут розташовані найкращі спуски у країні, і вони можуть конкурувати з європейськими курортами. Сучасне обладнання та професійний підхід сприяють тому, що сьогодні кожен з 68 кілометрів шляхів – це ідеальне засніжене покриття, яке дарую задоволення та драйв.

Всі питання можете задати адміністратору по телефону

067 442-6000