Де краще зупинитися у Карпатах: приватний сектор чи готель?

2018-10-30 | koruna
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (6 оценок, среднее: 3,83 из 5)
Loading...
Отправить на Pocket.

Зміст статті:

  1. Як відрізняються ціни в приватному секторі та в готелях.

  2. Умови проживання у готелі та приватному секторі: де зручніше?

  3. Що обрати: готельний номер чи кімнату у приватній садибі?

Плануючи подорож до Карпат, ми намагаємося зробити усе, щоб мандрівка була ідеальною за всіма параметрами. Серед іншого найбільша увага приділяється житлу. Адже саме від тих умов, в яких доведеться відпочивати, залежить загальне враження від жаданої відпустки.

Ми заздалегідь оцінюємо різні варіанти, але часто вагаємося з приводу того, що краще вибрати: будиночок або кімнату в приватному секторі чи номер у готелі? Щоб визначитися остаточно, необхідно порівняти найважливіші риси, різною мірою притаманні обом варіантам.

Особливої актуальності тема відпустки у горах набуває напередодні нового гірськолижного сезону. Відпочинок взимку в Карпатах для багатьох українських сімей вже став доброю традицією та незамінним подарунком до новорічних свят. Оскільки у цей період розмаїття розваг просто вражає, нікому не хочеться витрачати на житло більше коштів, ніж потрібно. Тому українці думають, що буде вигідніше: проживання у приватному секторі у Карпатах взимку чи оренда комфортабельного готельного номеру у розпал сезону?

Готель-курорт «Коруна»

Як відрізняються ціни в приватному секторі та в готелях

Слід одразу зрозуміти, що вартість проживання на відпочинку у Карпатах залежить від багатьох чинників. Так, готелі Буковелю рідко радують доступними цінами. Все тому, що статус та витрати на рекламу просто не дозволяють виходити за певні межі. А от комплекси, що розташовані за територією курорту у невеличких селах, наприклад, у Татарові, готові запропонувати гостям досить прийнятну вартість номерів.

Так само ціни на проживання у приватному секторі у Карпатах залежать від локації. Чим ближче до популярних курортів, тим дорожче обходяться будиночки та кімнати. Причому на перший погляд здається, що у будь-якому разі оренда приміщення у місцевих жителів потягне за собою менші витрати, номер у гарному готелі.

Комфортабельній номер у готелі Карпат

З одного боку, вартість проживання за ціною 200-300 гривень з людини справді виглядає прийнятно. Однак тут є декілька нюансів:

  • ціни у приватному секторі зазвичай вказуються за одну особу;
  • у перерахунку на родину або компанію виходить сума, майже рівна вартості оренди номера у готелі;
  • всі ми знаємо, що дешево – ще не означає добре.

Часто буває так, що, намагаючись зекономити, ми жертвуємо комфортом та сервісом. Чи варто воно того?

Умови проживання у готелі та приватному секторі: де зручніше?

Номери готельних комплексів обирають гості, які не бажають витрачати час на зайві клопоти. Тут не потрібно турбуватися про різні дрібниці: про все дбає місцевий персонал. Разом з тим, не слід забувати ще про один важливий момент. Винайняти цілий будинок коштує доволі дорого. А оренда кімнати не гарантує усамітнення, відсутності дратівливих чинників, надмірної уваги хазяїв. У цьому плані номер у готелі – це ідеальний варіант.

Номер у готелі «Коруна»

Варто подумати і про оформлення кімнат. Так, чимало комфортабельних готелів у Карпатах, наприклад «Коруна», надають перевагам інтер’єру у гуцульському стилі. Котеджі оздоблені:

  • дерев’яними панелями та меблями;
  • килимками та серветками ручної роботи;
  • різноманітними дрібницями, що створюють особливу атмосферу.

А от місцеві жителі далеко не завжди ставлять перед собою мету вразити постояльців. І нехай приватний сектор в Татарові, як і в інших невеликих селах, виглядає, немов на картинці, це не гарантує, що й кімнати для туристів будуть оформлені в колоритному та цікавому стилі.

Справжній гуцульський колорит

Не слід забувати й про те, що гість готельного комплексу завжди може звернутися до адміністратора зі скаргами та пропозиціями, забрати свої кошти та виїхати, забронювати номер та бути впевненим, що він дочекається свого тимчасового господаря.

Із власниками приватних садиб можна розраховувати лише на їхню відповідальність та чесність. Якщо щось піде не так, відпочивальнику навряд чи вдасться відстояти свої інтереси та права. Адже, винаймаючи житло у приватному секторі Татарова або будь-якого іншого села, туристи позбавляють себе можливості скаржитися на умови. Тут діє принцип: бачили очі, що вибирали.

Що обрати: готельний номер чи кімнату у приватній садибі?

Потрібно пам’ятати, що не існує можливості винайняти дешеве та комфортабельне житло. Завжди приходиться йти на компроміс: якщо дешево, то не дуже зручно. Але ж відпочинок у Карпатах взимку або іншу пору року – це справжня мрія. І чи варто перетворювати чудову відпустку на подорож з масою клопоту та переживань? Тим більше, що варто лише добре пошукати, і обов’язково знайдеться невеличкий готельний комплекс із затишними та доступними номерами.

Всі питання можете задати адміністратору по телефону

067 442-6000