Відпочинок у Карпатах влітку: місця, які варто відвідати

2018-03-21 | koruna
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Loading...
Отправить на Pocket.

Зміст:

  1. Лікування та оздоровлення.

  2. Відпочинок для тих, хто хоче побачити щось нове.

  3. Смачна кухня та знамениті ярмарки.

  4. Екстремальний відпочинок.

Відпочинок у Карпатах влітку 2023 стає все більш актуальним, особливо якщо поглянути на курс валют. Але коли недосвідчений турист чує слова «Карпати» і «літо», йому на думку спадають лише два місця: Яремче і Трускавець.

Можливо, для вас це відкриття, але Карпати – це величезний і різноманітний край!

Карпатський краєвид

Відповідь на питання, де провести відпочинок у Карпатах влітку 2023, залежить від того, чим ви плануєте займатись. Ідей для розваг безліч:

  • оздоровлення в санаторіях;
  • зелений туризм;
  • активний відпочинок;
  • відвідування ярмарок та ін.

Карпатський краєвид

Лікування та оздоровлення

Якщо ви хочете покращити стан свого здоров’я, їдьте до Квас, де налічується понад 200 мінеральних джерел. Якість оздоровчих послуг часто порівнюють з німецькими Ла-Бурбуль і Баден-Баден. Тільки у Квасах набагато дешевше.

Кваси

А ще місцеві жителі із задоволенням влаштують екскурсію головними мінеральними джерелами. Тож оплачувати путівку в санаторій не обов’язково. Лікування кліматом, здорове харчування і мінеральна вода – такий відпочинок у Карпатах влітку стане запорукою гарного самопочуття на довгі місяці.

Краєвид у Квасах

До того ж Кваси з усіх боків оточені горами. Звідси можна легко дістатись до найвищих гір України. Відправлятися пішки, верхи на коні чи на позашляховику – вибір тільки за вами. Ціни приємно здивують: година кінної прогулянки обійдеться у 100 гривень.

Кваси

Відпочинок для тих, хто хоче побачити щось нове

Якщо ви не звикли сидіти на місці і бажаєте відкрити щось нове, відмінним варіантом стануть Татарів або Микуличин. По-перше, ви будете зовсім поруч з неймовірними природними пам’ятками:

  • водоспадами Женецький Гук (Татарів), Пробій (Яремче) та Капливець (Микуличин);
  • найстарішими в Європі кам’яними віадуками у Ворохті;
  • оглядовими майданчиками на Говерлу і весь найвищий карпатський Чорногорський хребет;
  • класичними зразками сакральної гуцульської архітектури – дерев’яними церквами та храмами, які були збудовані у 18-19 столітті;
  • Буковелем, де і влітку безліч розваг.

Водоспад Женецький Гук

Через Татарів і Микуличин іде одна з основних трас Карпат, тож ви без проблем зможете дістатися до визначних культурних та природних пам’яток.

Смачна кухня та знамениті ярмарки

У Карпатах можна не тільки краєвидами милуватися, а і смачно харчуватися. Найсмачніші традиційні страви готують у Верховині. Улітку тут проводять традиційне свято «Полонинське літо»: пастухи запрошують всіх охочих до своїх будинків. Туристи можуть на власні очі побачити, як готується карпатський сир, а також взяти безпосередню участь у процесі приготування.

Традиційна гуцульська страва

Тут можна купити різноманітні вироби ручної роботи. Також до вашої уваги грандіозні гастрономічні ярмарки! Бринза, будз, вурда, банош, бограч, інші традиційні смачні страви, назв яких ви не ніколи в житті не чули – спробувати варто все! Якщо не можете визначитися, куди поїхати в Карпати влітку, їдьте у Верховину.

гуцульські прикраси ручної роботи

Екстремальний відпочинок

Що може бути екстремальнішим, ніж рафтинг, каякінг чи спуск стрімкою гірською річкою на байдарці? Більшість річок мають досить круті спуски, тож новачкам у цій справі слід бути обережнішими. Не обов’язково шукати житло поруч із річкою, оскільки в Карпатах є досить багато центрів, які організовують одноразові спуски.

Спуск з гірської річки

Не так давно в Буковелі відкрилося величезне штучне озеро. Тепер у туристів є чудова нагода зайнятися дайвінгом у Карпатах, далеко від моря. Там, до речі, можна і просто поніжитися під сонячним промінням, і зайнятись класичними «морськими» забавами: плаванням і іншими розвагами в чистій озерній воді.

Штучне озеро Буковеля

Протягом літа температура повітря тримається на рівні 22-25 градусів. Навколо чарівні пейзажі: густі ліси, що вкривають пагорби, скелясті кам’яні вершини, що видніються вдалині, кристально чисті річки. І, звичайно ж, повітря. Тут так легко дихати!

Краса Карпат

І найголовніше: ціни на відпочинок у Карпатах влітку 2023 вас приємно здивують!

Всі питання можете задати адміністратору по телефону

067 442-6000