Чому варто обрати для відпочинку осінні Карпати

2018-07-15 | Коруна
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Loading...
Отправить на Pocket.

Зміст статі:

  1. Відпочинок у Карпатах восени.

  2. Де краще відпочивати в Карпатах восени.

  3. Буковель.

  4. Рахів.

  5. Мукачево.

Відпочинок в осінніх Карпатах – це справжня різнобарвна казка, створена самою природою. Гори одягаються восени в неймовірно яскраві шати. Багряно-золотаві відтінки лісів, подекуди помережені смарагдовими смереками, виглядають надзвичайно гарно. Це найкраща пора для подорожі Карпатами.

осінні Карпати

Відпочинок у Карпатах восени

Головна перевага осінньої відпустки в цій мальовничій місцині – це ціни. Вони в рази нижчі від зимових. Наприклад, у селищі Татарів житло в цей період, у комфортних готелях коштує майже вдвічі дешевше, ніж взимку. Приватний сектор вийде ще дешевше. Щоправда, й умови проживання залежать від розцінок.

Татарів восени
Крім того, в осінній сезон основний потік відпочивальників роз’їжджається і ви зможете спокійно відпочити наодинці з природою. Безперечним плюсом буде й погода. Літня спека зміниться м’якою, помірною температурою повітря. То ж гірські прогулянки й екскурсійні поїздки будуть ще приємнішими.

туристи на велосипедах

Де краще відпочивати в Карпатах восени

Де ж іще провести осінню відпустку, як не в Карпатах? Оксамитовий сезон якнайкраще підходить для прогулянок у мальовничих горах та самобутніх вікових лісах. Цивілізація тут майже не торкнулася природних багатств. А цілюще повітря нагадує чистий кришталь. Давайте поговоримо про найбільш вдалі місця для карпатського осіннього релаксу.

краєвид осінніх Карпат

Буковель

Цей курорт вже давно перестав вважатися суто гірськолижним. В оксамитовий сезон Буковель теж пропонує безліч цікавих занять та приємне дозвілля. Якщо вас не лякає приємна прохолода буковельського озера, ви прекрасно проведете час. купаючись та релаксуючи на пляжі. Крім того, тут є великий вибір розваг на воді:

  • катамарани;
  • гідро скутери;
  • водні лижі;
  • дайвінг;
  • теплі басейни й джакузі курортного СПА-комплексу.

прогулянка в осінньому Буковелі
Микуличин, Ворохта. Яремче, Татарів і багато інших селищ, розташованих неподалік Буковеля, гостинно приймають відпочивальників і восени. Вересень в цих місцях приваблює лісовими прогулянками і «полюванням» на гриби – підосичники та підберезники. Також у цю пору тут достигають чорниці, починається другий сезон збору солодкої дикої ожини. А в жовтні тут збирають розкішні білі гриби. Таких величезних боровиків ви не зустрінете в жодному іншому регіоні нашої країни.

білі гриби

Рахів

Якщо ви в роздумах, куди поїхати в Карпати восени, зверніть свою увагу на Рахів. Тут ви знайдете справжній природний релакс серед неймовірно мальовничих пейзажів Карпатського біосферного заповідника. Ця природна пам’ятка зусібіч оточена Рахівськими горами, Свидівцем, Горганами та Чорногірським хребтом. У цих місцях золотава осінь подарує вам незабутні екскурсії, гірські прогулянки, неповторний колорит місцевого побуту. А ще ви матимете чудову нагоду відвідати фестиваль домашнього сиру.

Рахів восени
Цим смачним святом гуцульської бринзи місцеві жителі вітають пастухів, що повертаються з отарами від полони у долину. Якщо ви не потрапили на фестиваль, що проходить у першу вересневу неділю – не засмучуйтесь, запашної бринзи тут вдосталь в будь-яку пору. То ж ви матимете нагоду насолодитися неймовірно смаковитими сортами сиру на дегустації і купити смаколиків перед від’їздом додому.

бринза

Мукачево

За відгуками туристів, побувавши в чарівному Мукачеві, ви неодмінно захочете повертатись сюди знов і знов. Невеличке й надзвичайно затишне місто буквально всіяне старовинними пам’ятками архітектури:

  • готична ратуша в центрі міста;
  • костел Святого Мартина;
  • пам’ятник Кирилу й Мефодію.

ратуша в Мукачеві
Містечко вражає європейським колоритом та буквально сяє чистотою мережива вуличок. Приїздять сюди туристи й задля екскурсії до Паланку. Цей замок – найстаріша з пам’яток місцевої архітектури, яку було збудовано в XIV столітті. Є що подивитися й за містом – Чинадіївський замок, водоспад Скакало, Шенборнський палац. І хоч тут і немає гір, шкодувати про свій вибір ви точно не будете.

Паланок
Як бачимо, обравши відпочинок восени у Карпатах, ви запам’ятаєте його надовго. Адже оксамитовий сезон тут не менш привабливий від літнього та зимового. А таких яскравих вражень та емоцій вам не знайти в жодній закордонній подорожі.

Всі питання можете задати адміністратору по телефону

067 442-6000