Де зупинитися в Карпатах для літнього сімейного відпочинку

2018-07-15 | Коруна
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Loading...
Отправить на Pocket.

Зміст статі:

  1. Де зупинитися.

  2. Екскурсії.

  3. Розваги.

Якщо ви давно мрієте про сімейний відпочинок у Карпатах, літо – найкраща для цього пора.  Адже не кожен наважиться вирушити з малечею сюди у відпуску взимку. Хтось побоюється, що гірськолижні розваги можуть бути небезпечними для дитини. А хтось розуміє, що малюк може засумувати без довгих прогулянок і через вимушене сидіння в готельному номері. Тож літній сезон – це ідеальний час для втілення вашої мрії.

сімейна прогулянка в горах

Де зупинитися

У першу чергу, плануючи літній відпочинок у Карпатах, треба визначитися, де вам буде зручно оселитися. Якщо хочеться погуляти літнім Буковелем і скупатися в його чистому озері, шукайте житло неподалік. Обирати готель у самому центрі курорту – рішення не зовсім раціональне. Це зручно взимку, коли потрібно носити з собою важке лижне спорядження. У теплий сезон переплачувати за житло немає сенсу.

озеро в Буковелі

Хороший варіант у цій ситуації – знайти зручний готель у сусідніх з курортом селах чи містечках. Зверніть увагу на Татарів. Це селище знаходиться всього в десяти кілометрах від Буковеля. До того ж воно розташоване поблизу дороги. Тож дістатися до місця можна без проблем, навіть не маючи власного авто. Автобуси тут курсують регулярно, а в якості альтернативи можна взяти в прокатному пункті велосипеди для всієї родини. Від велопрогулянки малеча точно буде в захваті.

Татарів

Екскурсії

Відпочинок у Карпатах влітку – чудова нагода побачити багато нового, цікавого й незвіданого. Оселившись у Татарові, ви зможете вибрати безліч гарних місць для екскурсій, які сподобаються і дітям, і дорослим. Поговоримо про найближчі в розташуванні:

1.     Гора Хом’як

Ця гора з оригінальною назвою – чудове місце для сімейних прогулянок. Підйом тут пологий і зовсім не складний, навіть для дитячих ніжок. Тому на серпантині часто можна зустріти родини з малюками. Зійдіть на цю вершину, і ви будете в захваті від краси, яка відкриється вам як на долоні.

гора Хом’як

Краєвиди, які ви побачите з висоти пташиного польоту, неймовірно мальовничі. Тож не забудьте взяти із собою на прогулянку фотоапарат. Колись ці світлини нагадають вашим дітлахам про їхню першу підкорену вершину. Якщо стомитеся від вражень і прогулянки, дійдіть до полонини і домовтеся про спуск донизу кіньми, запряженими у віз. Це буде ще однією пригодою на цій сімейній прогулянці.

гора Хом’як

2.     Водоспад Гук

До самого водоспаду вас вестиме не стежина, а рівна ґрунтова дорога. Знаходиться ця надзвичайно красива місцина між Татаровом та Микуличином, у Національному парку Карпат. Кажуть, Гук допомагає здійснювати бажання. Тож якщо наважитеся скупатися в його водах, не забудьте згадати про свою найжаданішу мрію.

водоспад Гук

3.     Ярмарок в Яремчі

Цей ярмарок можна назвати музеєм народного мистецтва. Тут продається величезне різноманіття речей ручної роботи місцевих майстрів та майстринь:

  • вишиванки;
  • ковдри з овечої шерсті;
  • глиняний посуд;
  • іграшки з дерева й глини;
  • вовняні рукавички й шкарпетки;
  • намиста, браслети й інші національні аксесуари.

Крім того, малеча із задоволенням продегустує свіжу бринзу й мед, а дорослі – смачні домашні наливки, які продаються тут у великому асортименті.

ярмарок в Яремчі

Розваги

Літній відпочинок у Карпатах з дітьми запам’ятається не лише красою природи й місцевими смаколиками. У теплий сезон розваг тут не менше, ніж взимку. Головне – знайти комфортний готель, щоби ввечері було зручно відпочивати від вражень та емоцій. У Татарові вибір житла досить широкий і на всі смаки – від комфортабельних з великим комплексом послуг до хаток приватного сектору.

готель в Татарові

А за розвагами варто навідатися в Буковель. Влітку тут теж весело. Можна прокататися на підйомнику, прихопивши з собою велосипеди, і влаштувати сімейну високогірну велопрогулянку. Крім того, тут добре розвинена пляжна інфраструктура, берег озера добре облаштований усім необхідним для водного релаксу.

турист з велосипедом на підйомнику

Як бачимо, влітку в Карпатах не менш цікаво й захоплююче, ніж у зимовий сезон. Тож не роздумуючи плануйте свою відпустку. Сонячні Карпати сподобаються всій родині – перевірено.

Всі питання можете задати адміністратору по телефону

067 442-6000