Екотуризм в Карпатах: головні локації і цікаві місця

2018-06-04 | Коруна
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (Пока оценок нет)
Loading...
Отправить на Pocket.

Зміст статті:

  1. Село Стужиця і вікові дуби.

  2. Національний парк «Сколівські бескиди».

  3. Водоспади Карпат для зеленого туризму.

Екологічний або зелений туризм – це достатньо популярний вид подорожей як в Україні, так і за кордоном. Після складної епохи повального урбанізму і шаленого прискорення темпу життя в мегаполісах сучасна людина прагне релаксу на лоні природи. Зелений туризм дозволяє відволіктися від проблем і позбавитися стресу, побути недовго серед тиші.

Карпати – ідеальне місце для зеленого туризму
Одна з цілей екотуристів – насолодитися красою природних об’єктів, які не знали впливу людини і які можуть найближчим часом зникнути. Такі мандрівники відпочивають там, де є максимум автентики і колориту. Екотуризм в Карпатах – це містична подорож у світ природи, де могутні гори мають очі, стрімка сила води – жива, а в лісах живуть магічні істоти.

Екофестиваль «Черемош-фест»

Село Стужиця і вікові дуби

Село Стужиця в Закарпатській області було засноване ще в 17-му столітті. З тих часів природний ландшафт майже не змінився. Та головне – тут збереглося чимало важливих екологічних і природних пам’яток, які радують око туриста:

  • Мінеральні джерела. У Стужиці знаходиться комплекс природних мінеральних джерел, до створення яких не торкалася рука людини. Вони з’явилися природним шляхом і зберегли свій вигляд до сьогодні. Навколо джерел не знайдеться жодного колодязя чи штучної кладки, лише вікове каміння і недоторкана флора та фауна. Завдяки цьому еко-відпочинок в Карпатах – це ще і оздоровлення.
  • Найстаріші дуби України. У Стужиці ростуть найстаріші дуби країни. Дідо-Дуб має вік у 1300 років, величезний стовбур і розкинуту крону. До сьогодні він лишається живим і сильним – як символ могутності гірської природи. Молодший брат цього дуба носить ім’я Чемпіон і так само успішно росте серед гір і чистих рік. Звісно, про ці дерева є чимало легенд та історій. Найбільш відома історія їх появи. Кажуть, що ці дуби – мовчазні свідки чуми, які посадили як пам’ять про загиблих людей. Це душа села, очищена після страждань і горя. 

старовинні дуби Стужиці

Національний парк «Сколівські бескиди»

«Сколівські бескиди» займають територію майже у 36 тисяч гектарів. Це лісовий заповідник, де турист потрапляє в густі ялицево-букові або букові ліси. Унікальний ландшафт, а також рідкісна флора і фауна приваблює туристів з усієї країни. Територією парку протікає Велика Річка, а на ній розташований мальовничий водоспад Гуркало.

«Сколівські бескиди» влітку

Екотурист може насолодитися красою:

  • Рідкісних порід смереки, ялиці білої, буку лісового, берези повислої, дубу черешчатого, арніки гірської і вільхи сірої. Також можна побачити лілію лісову, скополію карніолійську, нарциси.
  • Козуль, оленів, лісових куниць та інших рідкісних тварин, занесених до списків Червоної Книги України.

Дивовижна природа «Сколівських бескидів»
Після поїздки до «Сколівських бескидів» можна поїхати в Буковель і відпочити там у комфортних умовах на лоні природи. Недалеко від самого курорту є чимало автентичних готелів і дворів, які мають екологічний дизайн. Наприклад, у готелі Коруна можна пожити серед гуцульських речей побуту і в традиційній карпатській атмосфері.

Мальовничі поселення Карпат

Водоспади Карпат для зеленого туризму

Екотуристи люблять відпочивати недалеко від гірських річок і озер, але найкращі місця для ночівлі на лоні природи – це водоспади. Біля них проводяться екологічні фестивалі, а також так звані фестивалі тиші, де сотні людей проводять кілька днів в цілковитому мовчанні і спогляданні природної краси.

нестримана вода Карпат
Одна з найпопулярніших локацій для зелених подорожей – це водоспад Шипіт.  Сюди приїжджають туристи з Закарпаття і Прикарпаття в пошуках однодумців. Регулярно біля водоспаду проходять етнічні та екологічні фестивалі. У літній час не знайти кращого місця для споглядання серпневих зорепадів. Екологічний туризм в Карпатах починався саме з Шипоту.

Шипіт
Гості регіону також можуть відвідати цілі комплекси водоспадів – Срібні, Дзембровські та інші. Головне – знайти місце, де можна було стати частиною природи і забути про нав’язливий урбанізм реального життя.

краса літніх Карпат

Всі питання можете задати адміністратору по телефону

067 442-6000