Гастротур в Карпатах

2021-07-23 | Коруна
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (4 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Loading...
Отправить на Pocket.

Гастротур у Карпатах — досить популярний вид відпочинку. У будь-який час року в цих краях можна не тільки насолодитися краєвидами, а й познайомитися з гуцульською кухнею, а також продегустувати напої місцевого виробництва. Крім незабутніх вражень і гастрономічного задоволення, така подорож допоможе вам зміцнити здоров’я. У тому числі й завдяки цілющим мінеральним джерелам, яких на Західній Україні більше 400.

Зимовий гастротур

Гастротур у КарпатахЗрозуміло, гуляти по гірським стежкам та їздити по екскурсіях зручніше влітку, восени або навесні, а точніше, коли дозволяють погодні умови. А ось взимку, після активних зимових розваг, хорошим варіантом буде — поїздка в гастрономічний тур. Назвемо декілька головних причин, чому відправитися туди краще саме в зимовий період:

  • До цього часу року дозрівають багато сортів сирів. Завдяки чому можна поласувати свіжим продуктом домашнього виготовлення;
  • Закінчується витримка вин і наливок, приготованих із осіннього врожаю. Тому на дегустації у вас є можливість насолодитися прекрасним ароматом і смаком улюбленого напою;
  • Зима — прекрасна пора для гарячого глінтвейну з цитрусовими або чаю, завареного на цілющих карпатських травах.

    Так, наприклад, у Буковелі щороку проходить фестиваль “Золота чаша Грааля”, який, по суті, є фестивалем глінтвейну. Там можна спробувати цей напій від кращих сомельє та барменів, а також дізнатися різні рецепти, щоб приготувати глінтвейн у домашніх умовах.

    Топ-5 страв обов’язкових для дегустації в Карпатах

    Карпатська кухня — важлива складова культури гуцулів, яка створювалася століттями, зберігаючи старовинні рецепти та знаходячи нові смакові якості. Вважається, що місцеві жителі тут довго живуть, тому що дихають гірським повітрям і їдять екологічно чисту їжу.

    Страви, що заслуговують особливої ​​уваги під час відпочинку на Гуцульщині:

    1. Банош (каша з кукурудзяної муки та вершків);
    2. Росівниця (суп на основі яловичого бульйону, борошна та квашеної капусти);
    3. Зупа (юшка з відварених білих грибів);
    4. Киселиця (кисіль зі слив);
    5. Книші (пиріжки із заварного тіста з сиром і зеленню).

    Етно-готель “Коруна” в Татарові

    Гастротур у готелі КорунаГотель “Коруна” запрошує гостей розміститися в дерев’яних котеджах із максимально комфортними умовами проживання. Комплекс розташований серед величних гір і горбистих лісів, на території є видовий басейн із парасольками та шезлонгами, дитяча кімната та спортивний зал. У нас ви можете спробувати найпопулярніші гуцульські страви, попаритися в карпатській лазні, продегустувати домашні вина та сири.

    Гостинні співробітники еко-курорту допоможуть вам вирішити будь-які питання: підкажуть, де знаходяться найцікавіші пам’ятки, як дістатися до найближчих гірськолижних трас, або де взяти напрокат лижні спорядження. Відпустка в Карпатах — це ідеальне місце для гастрономічних експериментів, возз’єднання з природою та активного відпочинку.

Всі питання можете задати адміністратору по телефону

067 442-6000