Три маршрути Карпат для новачків-альпіністів

2019-04-08 | Коруна
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Loading...
Отправить на Pocket.

Зміст:

  1. Маршрут 1. На Говерлу!

  2. Маршрут 2. Піп-Іван для коротких походів.

  3. Маршрут 3. Шпиці для любителів спокою.

Карпати – дивовижні гори, які приваблюють не лише класичних туристів, але й альпіністів. Їхня недоторкана природа, дивовижні пейзажі, особлива атмосфера чудово підходять для того, щоб забути про стрес великого міста.

особлива атмосфера Карпат

Відпочинок у Карпатах обов’язково включає до списку розваг похід у гори. Альпіністи-новачки обирають нескладні маршрути, щоб познайомитися з горами. Оскільки туристи регулярно намагаються підкорити хоча б основні двотисячники, існує безліч цікавих доріг. Про найцікавіші серед них варто поговорити детальніше.

По дорозі на вершину можна побачити дивовижні місця

Маршрут 1. На Говерлу!

Говерла, напевно, найбільш знаменита гора України, яку регулярно намагаються покорити суперзірки та політики. Вона також вважається найбільш туристичною локацією в Карпатах, яку відвідують тисячі людей кожного року. Перший маршрут на Говерлу, до речі, був прокладений у далекому 1880 році.

живописний підйом на Говерлу

Найкращий варіант для початківців – це маршрут, який починається з бази Заросляк. Рух продовжують по північно-східному хребту або південно-східному схилу гори. Якщо відправитися через хребет гори Брескул, можна натрапити на неймовірної краси пейзажі. Такі маршрути в Карпатах просто перехоплюють дух.

Особлива краса Говерли

Маршрут 2. Піп-Іван для коротких походів

Піп-Іван – це гора висотою в 2020 метрів. Свою назву вона отримала завдяки тому, що з певного ракурсу схожа на силует священника в рясі. Гора входить в знаменитий Чорногірскьий хребет, по якому регулярно рухаються альпіністи. Похід в Карпати для новачків дозволяє прогулятися по кордону між Івано-Франківською та Закарпатською областями.

маршрут на Піп-Іван

Переваги маршруту до гори Пів-Іван:

  • На вершині знаходиться атмосферна обсерваторія «Білий слон». Будівля виглядає дуже загадково, майже магічно. Огляд обсерваторії стане чудовою винагородою за підйом на гору.
  • Піп-Іван – чудовий варіант для коротких походів на один-два дні.
  • Маршрут на гору Піп-Іван підходить для того, щоб організувати похід в Карпати самостійно.

обсерваторія «Білий слон»

Починати підйом на Піп-Іван можна з тої ж бази Заросляк, а також з Дхемброні чи Шибеного. Кожен з маршрутів включає дивовижні об’єкти – гора Вухатий камінь, Смотрицькі водоспади, озеро Марічейка. Усі вони відкривають для альпіністів особливий світ магії природи.

озеро Марічейка

Маршрут 3. Шпиці для любителів спокою

Шпиці – кам’яне утворення, висота якого не дотягує до двохтисячника всього 150 метрів. Багато туристів обділяють увагою це місце, бо потрапити на початок маршруту не так просто. Проте ця локація дуже недооцінена, хоча б тому що альпіністи-новачки йдуть на гострі насипи по 40 метрів, які висять на висоті в 1800 метрів. Такий альпінізм запам’ятовується на все життя.

Дивовижні Шпиці

Як же виглядає маршрут на Шпиці? Починається він в селі Бистрець, потім рухається через ущелину Гаджина. Також можна обрати дорогу через Брескул, озеро Несамовите, гору Пожижевська. Така путь починається с бази Заросляк. Обрати цей не надто популярний маршрут варто хоча б за цими причинами:

  • По дорозі на Шпиці немає сміття, яке лишають за собою туристи на тій же Говерлі. Усе навколо – чиста природа Карпат.
  • Зі Шпиць відкривається мальовничий вид на Вухатий камінь, Петрос, Говерлу, Бренебескул. Цей маршрут по Карпатах дозволяє оглянути з висоти усі головні вершини гір.

Вухатий камінь

До того ж дорога до Шпиць – легендарна. Тут рухалися повстанці з лав Олекси Довбуша. Існує легенда, що саме тут знаходиться могила цього народного героя. Відчути гуцульський дух свободи, неймовірну силу гір, особливу атмосферу можна саме тут.

неймовірна краса Шпиць

Карпати – прекрасний регіон для альпіністів-новачків. Тут не надто високі й страшні гори, приємний клімат, розвинена туристична інфраструктура. Гості регіону мають змогу обирати оптимальні маршрути серед десятків та сотень різних варіантів.

містичні Карпати

Всі питання можете задати адміністратору по телефону

067 442-6000