Цілющі властивості хвойних лісів у Карпатах

2019-04-08 | koruna
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Loading...
Отправить на Pocket.

Зміст статті:

  1. Оздоровчі зони в горах.

  2. Цілющі властивості хвойного повітря Карпат.

Карпати – це один із найбільших туристичних регіонів України, який відвідують тисячі гостей з усього світу. Багато хто приїжджає сюди саме з метою оздоровитися, відпочити від бруду та пилу великого міста. У Карпатах практично немає промислових об’єктів. Натомість – величезні лісові масиви, незаймана природа, унікальні породи рослин. Завдяки цьому повітря тут завжди чисте.

Хвойні ліси Карпат

Відпочинок у хвойному лісі України – це поєднання корисного та приємного. На території Карпат є безліч санаторіїв, які були збудовані ще за часів Австрійської імперії. Сюди приїжджали вельможі, щоб поправити здоров’я та полікувати розповсюджені у ті часи хвороби дихальної системи. У чому ж особливість карпатського повітря? Чому регіон такий популярний для рекреаційного туризму? І як хвойне повітря гір впливає на організм людини?

У карпатських лісах ростуть реліктові породи дерев

Які оздоровчі зони є в горах?

Загалом усі Карпати – це величезна рекреаційна зона. Навіть на стандартних курортах модна оздоровитися, бо навколо знаходиться лише прадавній ліс та чиста вода. Гірські джерела – окрема тема, бо в регіоні безліч місць, де витікає природна мінеральна вода. Це і Трускавець, і Яремче, і безліч інших здравниць.

Карпатські джерела мають цілющі властивості

Також можна відпочити на одному з курортів термальних вод. Природні гарячі джерела дозволяють лікувати різноманітні шкірні захворювання, деякі серцево-судинні хвороби, проблеми з опорно-руховою системою. У цьому випадку на допомогу приходить все те ж озоноване чисте повітря, наповнене киснем та ефірними оліями. При чому не лише хвойні дерева Карпат виступають основним джерелом здоров’я. Листяні букові насадження чудово переробляють вуглекислий газ. Вони теж наповнюють повітря випарами ефірних олій.

природа Карпат сприяє оздоровленню

Цілющі властивості хвойного повітря Карпат

Хвойні та хвойно-букові ліси Карпат – це справжній скарб, який насичує повітря в регіоні фітонцидами. Ці речовини мають антисептичну та очисну дію. Вони пригнічують навіть туберкульозну паличку, тому більшість санаторіїв для лікування цього захворювання знаходяться в хвойних лісах. Весняні Карпати мають насичене фітонцидами повітря. У травні їхня кількість у кисні найбільша.

Хвойні дерева – джерело фітонцидів

Хвойне повітря корисне для лікування таких захворювань:

  • проблеми центральної нервової системи;
  • послаблення імунітету;
  • порушення обміну речовин;
  • захворювання серцево-судинної системи;
  • проблеми з артеріальним тиском;
  • захворювання дихальної системи.

Хвойний ліс в Карпатах – це джерело вітамінів груп В, Е, К. У ньому більше вітаміну С, ніж у лимонах. Ефірна олія хвої має протизапальні та заспокійливі властивості. Місцеві жителі не тільки дихають гірським повітрям, але й використовую шишки та голки дерев для створення настоянок, чаїв, варення. Не варто відмовлятися від таких гостинців, бо вони – джерело важливих вітамінів та мікроелементів.

У хвої – запас вітамінів

Карпатський ліс – це чудове місце для оздоровлення дітей. Хвойне повітря допомагає нормалізувати роботу дитячої нервової системи, налагодити роботу дихальних шляхів після тяжкої ситуації з киснем у місті. Діти особливо чутливі до негативного впливу екології, тому час від часу корисно привозити їх до хвойних лісів, де б вони ще й пили чисту мінеральну воду.

Карпатська природа чудово підходить для дитячого відпочинку

Відпочинок у хвойному лісі України – це також можливість позбавитися наслідків стресу, депресії, психологічних навантажень. Насичене ефірними оліями, озоноване та очищене повітря сприяє заспокоєнню, релаксації. Карпатські ліси славляться не лише своїм цілющим повітрям, але й особливою магічною атмосферою. Не дарма гуцули з давніх-давен вірили, що кожне дерево і кожна квітка має душу, а в лісових хащах живуть магічні істоти.

магічна атмосфера карпатських лісів

Лісові масиви Карпатських гір – це справжній скарб. На жаль, людське бажання наживи негативно впливає на їх стан. Поміж тим, зберегти ці кілометри цілющих насаджень дуже важливо. Вони є справжнім лікарем від природи, який здатний зробити просто неможливе.

Карпати – скарб України

Всі питання можете задати адміністратору по телефону

067 442-6000