Як правильно скласти валізу для подорожі в гори?

2018-09-27 | koruna
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Loading...
Отправить на Pocket.

Зміст:

  1. Необхідні речі в Карпатах взимку

  2. Яку одежу брати на лижний курорт?

На перший погляд здається, що зібрати валізу в подорож – найпростіше і найприємніше. Проте це зовсім не так легко, особливо якщо ви їдете у гори, а не на фешенебельний курорт. Так, сучасні гірськолижні курорти мають все необхідне для комфортного проживання гостей, та все ж не хочеться бігати по селі і шукати, де можна купити зубну щітку чи запасні шкарпетки. Що брати на лижний курорт, щоб відпочинок пройшов вдало і безтурботно?

Карпати взимку

Необхідні речі в Карпатах взимку

Як показує практика, зібрати валізу у гори важче, ніж до моря. Треба помістити і спорядження, і аксесуари, і змінні речі. Зима не за горами, і якщо ви вже вибрали готель в Карпатах, то варто задуматися про те, чи все у вас є для катання на лижах.  Щоб ви нічого не забули і за необхідності придбали потрібні речі, ми підготували для вас список того, що взяти собою на лижний курорт.

Одежа для катання на лижах
Перше і найважливіше – це лижне спорядження, яке включає в себе лижі і шоломи, а також всю одежу для катання. Не варто економити на такому одязі, адже саме від нього буде залежати комфорт і задоволення від процесу катання. Останнім часом досвідчені лижники обирають  костюми – куртку зі штанами. Звісно, можна зупинитися і на комбінезоні, але перший варіант набагато зручніший: якщо потрібно зайти в приміщення або піти в туалет, легше зняти куртку, ніж комбез.

Колір верхнього одягу може бути яким завгодно, але краще обрати яскраві відтінки: червоний, жовтий, рожевий, салатовий або синій. Таке вбрання піднімає настрій, виділяє вас з натовпу і робить помітним як для друзів, так і для інших покорителів засніжених вершин.

Лижні костюми
Другий важливий набір – це термобілизна. Це одяг, який вдягається під лижний костюм – він відводить вологу, не даючи тілу переохолоджуватися і перегріватися під час катання. Білизна для лиж виготовляється з синтетичних матеріалів і має спеціальну пористу структуру. Вона обробляється антибактеріальним складом, або має в плетінні срібні нитки, які не допускають появи запаху поту. І незважаючи на те, що ціна у якісних комплектів висока, економити на них не варто, бо купується така річ раз на багато років.

Термобілизна для лижника
В топ речей, що одягають на лижний курорт, також входять непромокаючі рукавиці (бажано таких мати дві пари), а також балаклава, яка захистить ваше лице від обвітрювання на високих швидкостях. Ну і, звісно, не обійтися без лиж або сноуборда, шолома, черевиків і палиць. Такі речі можна придбати самостійно, якщо ви часто катаєтеся, або брати на прокат безпосередньо на курорті. Зазвичай ціна залежить від класу комплекта і вашого вміння кататися.

Лижне спорядження

Яку одежу брати на лижний курорт?

Те, що ви будете пакувати у валізу, залежить від типу вашого відпочинку. Як правило, після цілого дня катання сил вистачає хіба що на чашку глінтвейна в колибі біля готелю. Але це не має впливати на ваш зовнішній вигляд – хочеться завжди бути красивими і охайними. Тому навіть на нетривалу прогулянку можна вдягти джинси і теплий яскравий светр, теплу куртку і шапку із хутра. Яскраві рукавиці і шарфи також варто взяти – це додасть гарного настрою не тільки вам, а й оточуючим.

Що стосується взуття, то треба брати як мінімум дві пари. На випадок, якщо одна промокне, доїхати до курорту можна буде в іншій. Взуття має бути зручним і звичним для вашої стопи. Гірська відпустка – не те місце, куди варто вдягати нові черевики, адже вони можуть натерти ноги, і замість задоволення ви отримаєте лише біль і мозолі.

Гардероб лижника

Як не дивно, треба брати на відпочинок взимку у горах купальник – без нього вам точно не обійтися. По-перше, ви зможете попаритися у бані, розслабивши своє тіло після насиченого дня. По-друге, на територіях гірськолижних курортів працюють СПА-центри, які пропонують послуги масажу, купання в чанах і інші релаксові процедури. Ну і по-третє, ви можете вирушити у невеличку подорож до гарячих джерел, наприклад, у Косино.

Готувати валізи до зимових подорожей набагато важче, ніж до літніх. Бо є маса речей, котрі часто забуваються. Наприклад, аптечка – далеко не всі думають наперед, що у відпустці можна захворіти. Саме тому, готуватися до них потрібно завчасно, уважно звіряючи речі у валізі зі списком необхідного.

Всі питання можете задати адміністратору по телефону

067 442-6000