Як святкують Великдень в Карпатах і куди поїхати відзначати свято

2018-03-21 | koruna
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Loading...
Отправить на Pocket.

Зміст:

  1. Гуцульські великодні традиції.

  2. Де відпочити на Великдень у Карпатах?

Для жителів Карпат Великдень – одне з найважливіших свят. Місцеві жителі дуже набожні і протягом століть дотримуються традицій своїх предків. Тільки в Карпатах ви побачите, як тісно можуть переплітатись і співіснувати християнські звичаї зі старовинними обрядами язичників.

Віра в сили природи і здібності мольфарів переплітається з відомими біблійними історіями. А різноманітні містичні міфи і легенди тісно зв’язані з християнськими мотивами. Карпати – це справжній казковий світ, де варто побувати кожному. Тут старе і нове перетворюється в єдине ціле.

весняні Капати

Чому варто зустріти Великдень 2023 в Карпатах? Насправді причин поїхати на свято сюди безліч. Дивовижна культура, давні традиції, унікальні пам’ятки природи та культури – приїздіть, і ви побачите все на власні очі.

Гуцули святкують Великдень

Гуцульські великодні традиції

Місцеві жителі славляться своїми дивовижними унікальними традиціями. Великдень у Карпатах завжди був урочистим і красивим святом. Гуляння розпочинаються з пасхального вечора. По всій Західній Україні проводяться хороводи, які називаються веснянками або гаївками. Всі розважаються, катаються на гойдалках, грають в ігри, радіють і веселяться.

Народні розваги

Великдень в Карпатах – це унікальна нагода спробувати на смак традиційні великодні страви. Святкові трапези під час святкування проводяться в кожному будинку. Це дуже важливий старовинний звичай. Під час відпочинку в Карпатах на Великдень можна відвідати великодні ярмарки та придбати сувеніри для рідні та друзів. Тут продається безліч виробів, які виготовляють вмілі гуцульські майстри.

Страви до Великодня

Святкування Великодня в Карпатах зазвичай супроводжується традиційними привітаннями. Люди розбивають барвисті писанки і обмінюються поцілунками. Ця традиція прийшла до нас з давніх часів. В кожному карпатському селі є унікальні особливості технології виготовлення фарбованих яєць. Талановиті майстри Гуцульщини створюють справжні шедеври, прикрашені неповторними символами і малюнками.

Гуцульські писанки

Приїхавши на відпочинок в Карпатах у 2023, ви зможете насолодитись мальовничою природою, подихаєте свіжим гірським повітрям, прогуляєтесь лісами і на власні очі побачите магію легендарних природних пам’яток. Можна влаштувати пікнік з національними стравами і зануритися в таємничу атмосферу, що панує в гірському царстві протягом святкового тижня.

Світанок в Карпатах

Де відпочити на Великдень в горах?

Куди поїхати на Великдень? Свято вже не за горами, тому це питання стає актуальнішим з кожним днем. Варіантів достатньо, тож обрати завжди є з чого:

  • Почаївська Лавра – чудове місце, яке варто відвідати на Великдень. Тут ви зможете відчути Божий дух, відшукати рівновагу, розслабитися, зібратись з думками і звернутися до Бога.
  • Озеро Синевір – найбільше і найглибше карпатське озеро. З ним пов’язана досить сумна легенда, проте це одне з найдивовижніших гірських озер України. Синевір з’явився два тисячоліття тому через потужний землетрус. Друга його назва – Морське Око.
  • Екскурсійні тури, в рамках яких ви познайомитесь з побутом людей, які живуть в горах. Жителі Карпат зуміли зберегти культуру і продовжують жити так, як і їхні предки. В горах ви зустрінете безліч дерев’яних храмів, для будівництва яких не було використано жодного цвяха. Прикрашені ці храми іконами, написаними на склі.

Озеро Синевір

Якщо ви до сих пір думаєте, куди поїхати на Великдень, знайте: в Карпатах на вас чекають незабутні пригоди. Тут до наших днів збереглося багато різноманітних замків. Всі охочі можуть організувати справжнє середньовічне свято.

Карпатський краєвид

Така подорож запам’ятається на довгі роки! Тож не варто втрачати можливості!

Всі питання можете задати адміністратору по телефону

067 442-6000