Зима — прекрасна пора для гарячого глінтвейну з цитрусовими або чаю, завареного на цілющих карпатських травах.
Так, наприклад, у Буковелі щороку проходить фестиваль “Золота чаша Грааля”, який, по суті, є фестивалем глінтвейну. Там можна спробувати цей напій від кращих сомельє та барменів, а також дізнатися різні рецепти, щоб приготувати глінтвейн у домашніх умовах.
Топ-5 страв обов’язкових для дегустації в Карпатах
Карпатська кухня — важлива складова культури гуцулів, яка створювалася століттями, зберігаючи старовинні рецепти та знаходячи нові смакові якості. Вважається, що місцеві жителі тут довго живуть, тому що дихають гірським повітрям і їдять екологічно чисту їжу.
Страви, що заслуговують особливої уваги під час відпочинку на Гуцульщині:
- Банош (каша з кукурудзяної муки та вершків);
- Росівниця (суп на основі яловичого бульйону, борошна та квашеної капусти);
- Зупа (юшка з відварених білих грибів);
- Киселиця (кисіль зі слив);
- Книші (пиріжки із заварного тіста з сиром і зеленню).
Етно-готель “Коруна” в Татарові
Готель “Коруна” запрошує гостей розміститися в дерев’яних котеджах із максимально комфортними умовами проживання. Комплекс розташований серед величних гір і горбистих лісів, на території є видовий басейн із парасольками та шезлонгами, дитяча кімната та спортивний зал. У нас ви можете спробувати найпопулярніші гуцульські страви, попаритися в карпатській лазні, продегустувати домашні вина та сири.
Гостинні співробітники еко-курорту допоможуть вам вирішити будь-які питання: підкажуть, де знаходяться найцікавіші пам’ятки, як дістатися до найближчих гірськолижних трас, або де взяти напрокат лижні спорядження. Відпустка в Карпатах — це ідеальне місце для гастрономічних експериментів, возз’єднання з природою та активного відпочинку.