Відпочинок на Західній Україні 2024 взимку та влітку: ТОП-10 цікавих місць

2020-01-17 | Коруна
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Loading...
Отправить на Pocket.

Зима – пора лиж та сноубордів, гарячого глінтвейну та сімейних посиденьок біля каміну. Влітку гірський відпочинок не менш цікавий, ніж взимку: так, на лижах не покатаєшся, але є чимало інших цікавих занять. Цінність Карпат в їх природі та неповторному колориті: ваш відпочинок в Західній Україні обов’язково має включати в себе курорти та туристичні міста гірської місцевості нашої країни.

Де обов’язково треба побувати на відпочинку в Західній Україні

Гори в Карпатах взимкуЗвичайно, майже все найцікавіше для відпочинку знаходиться в горах. Ось лише короткий та вибірковий список того, де треба побувати і що побачити:

  1. Говерла – найвища вершина України. Якщо ви ще не підкорили її, то можете забронювати місце в нашому готелі «Коруна», с. Татарів, та планувати сходження на гору.
  2. Дземброня – високогірне село, куди не так і просто дістатися. Але воно того варте: цивілізація ще не дісталася сюди, і ніщо не завадить вам милуватися казковими пейзажами, краєвидами.
  3. Карпатський національний природний парк – унікальний парк площею 50,5 тис га, один із найбільших в Україні (Івано-Франківська обл.), з червонокнижною флорою та фауною.
  4. Озеро Несамовите – високогірне озеро. Знаходиться на висоті 1750 м над рівнем моря. Кажуть, що ніби саме тут формується погода на масиві Чорногора.
  5. Скелі Довбуша – скельно-печерний комплекс, утворений природою щонайменше кілька мільйонів років тому. Перекази стверджують, що саме тут опришки та їхній ватажок Олекса Довбуш переховувалися під час повстання.
  6. Віадук – залізничний арковий міст із каменю через р. Прут, побудований за часів Австро-Угорської імперії. Знаходиться в с. Ворохта, що також недалеко від Татарова.
  7. Микуличин – північніше с. Татарів знаходиться одне із найживописніших гуцульських сіл. Село відоме традиціями, цілющим кліматом та власною пивоварнею.
  8. Маковиця – це одна гора, перлина Карпат. Перед тим, як сходити на Говерлу, спробуйте піднятися на Маковицю. Це буде гарною розминкою перед більш складною ціллю.
  9. Яблуницький перевал – чудове місце на кордоні Закарпатської та Івано-Франківської областей. Перевал з’єднує долини річок Прут та Чорна Тиса – описувати красу немає сенсу, це треба побачити.
  10. Татарів – кліматичний курорт. Місцеве повітря лікує хвороби дихальних шляхів, а якщо ви полюбляєте збирати гриби та ягоди, то кращого місця для відпочинку на Західній Україні вам не знайти.

Топ-10 гірськолижних курортів

ТОП-10 гірськолижних курортів

Все найцікавіше, що стосується гірськолижних курортів Західної України, знаходиться в Івано-Франківській, Львівській, Закарпатській та Чернівецькій областях. Найбагатші на курорти є дві перші. Так, наприклад, саме в Івано-Франківській області знаходяться такі відомі місця для любителів екстремального відпочинку:

  1. Буковель – найвідоміший український комплекс, який за рівнем сервісу та трасс нічим не поступається європейським аналогам. Тому тут завжди багато також іноземних туристів. Навіть якщо ви не знайшли вільних номерів у самій Буковелі чи в Поляниці, ви можете розміститися в сусідніх селах Татарів, Микуличин або ін.
  2. Яблуниця – знаходиться недалеко від Буковелі. Курорт дуже швидко розвивається, тому відпочивальників тут завжди чимало. Дуже зручно, що саме через Яблуницю проходить траса Львів-Рахів.
  3. Ворохта – ще один відомий курорт. Ідеальне місце для новачків – для них тут все є! Навіть якщо ви вперше стали на лижі, будьте певні – до кінця відпочинку в Ворохті ви точно будете умілим лижником!
  4. Верховина – серце українських Карпат. І хай це село славиться не так трасами для спуску, як красою гір і лісів, та все ж любителі лиж і сноубордів знайдуть собі заняття. До речі, ціни на прокат спорядження і підйомники досить привабливі.
  5. Шешори – сюди приїздять, щоб покататися на всьому, що для цього є: лижі, сноуборди, сані, снігоходи та ін. Підходить для новачків та досвідчених. Відпочиваючі відмічають також демократичні ціни на курорті.
  6. Косів – знаходиться на території національного парку “Гуцульщина”. Унікальна флора та фауна, живописні ландшафти та сучасна інфраструктура – ось за чим їдуть в цей центр гуцульської культури.
  7. Яремче – ще один варіант для новачків. Ідеальне географічне положення. Звідси можна швидко дістатися до більшості згаданих вище курортів, хороше транспортне сполучення з великими містами та гірськими селами.
  8. Вишків – невелике мальовниче село, з безліччю кафе, ресторанів, де можна спробувати традиційну гуцульську кухню. Для любителів активного відпочинку є 2 траси та пункт прокату спорядження.
  9. Тюдів – гірськолижний курорт для всієї родини. Траси будь-якої складності, сніг завжди є, адже працюють снігові гармати. Чудове місце для відпочинку великою компанією, тут є все для дозвілля.
  10. Ільці – чимале гуцульське село, яке приваблює лижників близькістю до гірських схилів. І хоч інфраструктура тут розвинена не так сильно, як на популярних курортах, та все ж відмінний відпочинок вам гарантовано.

Також доречно згадати курорти в інших областях Західної України – Мигово, Цецино, Драгобрат, Пилипець, Ясиня, Поляна, Славське, Волосянка та ін.

Як забронювати готель для відпочинку влітку та взимку

На нашому сайті ви можете замовити номер для літнього та зимового відпочинку, скориставшись онлайн-формою або зателефонувавши за номером який ви бачите вище. Ціни ви можете дізнатися у адміністратора «Коруни». Також за додаткову плату є послуги:

  • Масаж – для дорослих 550 грн/година, для дітей – 350 грн/година
  • СПА-процедури – від 350 грн/півгодини
  • Мангал – 180 грн/година
  • Більярд – від 125 грн/година
  • Тенісний корт – 200 грн/година

Вартість інших послуг, екскурсій також можна уточнити у нашого адміністратора за номером, який ви знайдете на нашому сайті.

Всі питання можете задати адміністратору по телефону

067 442-6000