Головні туристичні річки Карпат

2019-02-04 | koruna
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (7 оценок, среднее: 4,43 из 5)
Loading...
Отправить на Pocket.

Зміст:

  1. Прут і активний відпочинок.

  2. Дністер для сімейних відпусток.

  3. Тиса – рай для любителів рафтингу та риболовлі.

Відпочинок у Карпатах – це чудова можливість не просто відпочити від роботи, але і шанс спробувати щось нове, отримати незабутні враження. Природа цього регіону приваблює туристів не лише з України, але і з Європи. Щороку сюди приїжджають люди в пошуках оздоровлення та розваг на лоні природи.

Гірські річки в Карпатах – головна гордість регіону. Вода в них неймовірно чиста, оскільки поряд немає великих підприємств, заводів чи фабрик. Мільйоні років їхні води стрімко розсікають берегову зону, просочуються крізь скелясті ущелини. Саме з цих річок відбувається забір води для продажу.

чисті карпатські води
Тож які водні об’єкти обрати туристові, щоб зробити відпочинок у Карпатах незабутнім? Які розваги тут можна знайти?

Прут і активний відпочинок

Прут – це стрімкі чисті води, що несуться прямо зі схилів Говерли. Початок річка бере на висоті в майже 1800 метрів. Вона настільки красива, що місцеві жителі складають безліч легенд про неї. Одна з них розповідає історію красуні Говерли й парубка на ім’я Прут, які закохалися один в одного і мріяли одружитися. Але батько Говерли, гірський владика, заборонив хлопцеві навіть наближатися до своєї доньки. Після цього дівчина зістрибнула з високої скелі, а хлопець просто зник. На честь закоханих назвали гору і річку біля неї – Говерла та Прут.

Прут

Чим же сьогодні приваблює туристів Прут? По-перше, своїми кристально чистими водами. Усі карпатські ріки відрізняються високим рівнем екологічної безпеки, але Прут – особливо. В будь-якій точці ріки купатися в ньому неймовірно приємно. Проте варто зазначити, що кам’янисте дно і круті пороги не завжди підходять для сімейного відпочинку. Тому варто обирати спеціальні пляжі, яких по усій довжині об’єкту достатньо.

Прут

По-друге, ріка утворює безліч мальовничих об’єктів. Серед них:

  • каньйон довжиною в кілометри, який закінчується біля гучного водоспаду Пробій;
  • Прутський водоспад висотою в 80 метрів, який зустрічає туристів по дорозі на Говерлу.

Прутський водоспад

Прут ідеально підходить для екстремальних видів туризму. Велика кількість порогів, стрімкі води й різкі повороти дозволяють займатися рафтингом. А в менш бурхливих частинах ріки є можливість сплавитися на каяках. Берег майже всюди оточують древні ліси.

Дністер для сімейних відпусток

Дністер – це друга за розмірами ріка в Україні, яка впадає прямісінько в Чорне море. Вона ідеально підходить для спокійного пляжного відпочинку. Але й активні туристи зможуть чудово провести час у водах цієї річки.
краса Дністра

Головна особливість Дністра полягає в тому, що в різних частинах швидкість води різна, як і рельєф. Так, більшість баз відпочинку знаходяться на берегах тихої частини, де дно вкрите білим піском і гладким камінням, а навколо – древні ліси.

Проте є локації і для активного туризму. Найбільш популярне місце – мальовничий Дністровський каньйон. У різні пори року тут можна легко сплавитися на каное чи каяці по тихій гладі води. Також є можливість випробувати свої силі в рафтингу.

Дністровський каньйон

Подібні ріки Карпат мають унікальну флору і фауну. В Дністрі водиться форель, севрюга, осетер та безліч інших видів риб. На спеціалізованих базах завжди можна порибалити, а також позасмагати на чистих теплих пляжах.

Тиса – рай для любителів рафтингу та риболовлі

Тиса вважається найбільшою лівою притокою ріки Дунай і має довжину в майже 1000 кілометрів. Третина усієї її площі знаходиться в межах України. Водний об’єкт утворився з поєднання Чорної Тиси та Білої Тиси.

мальовнича Тиса

Потік цієї річки дуже хвилястий і різкий. В окремих місцях є затишні заводі, де можна відпочити. Головні туристичні об’єкти на Тисі – це соляний курорт Солотвіно, а також місто Хуст зі знаменитою Долиною нарцисів. У Солотвіно є старовинні соляні бані та унікальні солоні озера. Хуст приваблює увагу туристів, які люблять старовинні замки.

солоне озеро в Солотвіно

Ріки в українських Карпатах часто використовуються для рафтингу, і Тиса – не виключення. Тут є безліч місцин для новачків, а деякі особливо круті повороти з високими порогами сподобаються професіоналам. У водах ріки можна зловити форель і навіть дунайського лосося.

рафтинг на Тисі

Відпочинок на березі будь-якої карпатської річки – це чудова можливість яскраво провести відпустку. Чиста вода, гладке каміння та густі ліси стають ідеальним варіантом для оздоровлення і відновлення сил.

Всі питання можете задати адміністратору по телефону

067 442-6000