Найцікавіші місця Карпат: де варто побувати влітку?

2017-05-02 | Коруна
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Loading...
Отправить на Pocket.

Зміст статті:

  1. Райські куточки для відпочинку.

  2. Де відпочити влітку в Карпатах: чудеса біля річки.

  3. Від водоспадів до королеви гір.

Райські куточки для відпочинку

Карпати — це край, в якому на кожному кроці можна побачити неймовірні пейзажі та унікальні рослини. Тут будь-яка прогулянка стає справжньою пригодою. Але деякі куточки Карпат з часом більше за інші полюбилися туристам. Особливими такі місця зробили надзвичайні краєвиди та романтичні легенди, які вже багато років передаються гуцулами з покоління в покоління.

Де відпочити влітку в Карпатах: чудеса біля річки

Женецький ГукЯкось так сталося, що найкращі місця для відпочинку в Карпатах влітку зосереджені біля ріки Прут та її притоків. Напевно чудодійні властивості води особливим чином впливають на деякі куточки, перетворюють їх на природні декорації для романтичних прогулянок. Чого вартий один тільки водоспад Женецький Гук.

Завдяки цьому красеню на сотні метрів лунає чарівна музика водних струменів. Вони падають з висоти 15 метрів. Поблизу водоспаду в теплу пору року можна відпочити за дерев’яним столиком, перекусити смаколиками, які пропонують місцеві жителі туристам. Саме з підніжжя водоспаду Гук можна почати незабутній відпочинок влітку в Карпатах у 2023 році.

Другим у черзі на відвідини, але не в рейтингу надзвичайних місць, легко може стати інший водоспад — Пробій. Це каскадне дивоВодоспад улітку можна роздивитися з усіх боків. Піднявшись на міст, з якого відмінно видно усю красу бурхливого потоку, ви забудете, що колись ставили питання: що цікавого в Карпатах влітку і куди поїхати з родиною. Пробій чарівною красою та мелодією стрімкої води враз відповість на ці питання.

Якщо вже так хочеться гострих відчуттів, можна перебратися з одного берега Прута на інший за допомогою підвісної переправи. Швидкісний політ над гучним водоспадом справить надзвичайне враження навіть на бувалих екстремалів. Причому на такий активний відпочинок в Карпатах влітку ціни зовсім невисокі. Коли жага незвичайних емоцій буде вгамована, вирушайте далі.

Зовсім поряд з бурхливим каскадом знаходиться сувенірний ярмарок. На ньому є безліч цікавинок, які не соромно привезти друзям. Особлива гуцульська культура яскраво відображена на: Ідемо за водою

● посуді;
● писанках;
● рушниках;
● вишиванках;
● дитячих іграшках.

Кожен сувенір стане згадкою про казкову мандрівку до гуцульського краю та матеріальним доказом правильності рішення поїхати в Карпати влітку.

Неможливо відпочити в Карпатах влітку і не побувати біля водоспаду Дівочі сльози. Його важко назвати найвищим або Гуцульські сувеніринайповноводнішим. Проте саме цей райський куточок зібрав навколо себе багато легенд.

Одна з них розповідає, що колись в гуцульському краю жила відьма, яка мріяла стати найгарнішою жінкою в горах. Цей статус належав їй за правом, доки не з’явилася конкурентка — молода і вродлива дівчина. Позаздривши красуні, відьма перетворила її на річку. Дівчина так плакала, що з часом її сльози утворили водоспад. Місцеві жителі стверджують, що той, хто прийде до нього з чистою душею, може побажати здійснення найзаповітнішої мрії. Скоріш за все, більшість туристів бажає ще раз повернутися в Карпати.

Водоспад, який здійснює бажання

Від водоспадів до королеви гір

Коли чудеса лісів і річок будуть гідно оцінені, не забудьте поклонитися королеві Карпат — Говерлі. Ця красуня радо зустрічає кожного гостя. Якщо ви давно мріяли про нові яскраві враження, зберіться з духом і підкоріть найвищу точку України. Але навіть проста поїздка до підніжжя Говерли стане незабутньою пригодою. Утім, вирушаючи в Карпати на відпочинок влітку, кожен мандрівник може бути впевненим: саме тут оживають казки та сповнюються найсміливіші мрії.

Всі питання можете задати адміністратору по телефону

067 442-6000