Озера Карпат: краса гір у всій своїй величі

2018-10-30 | koruna
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (5 оценок, среднее: 3,20 из 5)
Loading...
Отправить на Pocket.

Зміст статті:

  1. Високо над рівнем моря.

  2. Легенди Синевіру.

  3. Озеро Молодості в Буковелі.

  4. Відпочинок біля гірського водоймища.

Чого тільки не побачиш під час подорожі до Карпат. Тут і величні вершини, і столітні ліси, і бурхливі водоспади. Та неможливо говорити про красу природи гуцульського краю і не згадати про озера Карпат. Це справжня окраса гір, яку варто побачити на власні очі. Отже, якщо випаде шанс вирушити у гори, не слід нехтувати можливістю помилуватися надзвичайними водоймищами.

Озеро в Карпатах

Високо над рівнем моря

Високогірне озеро – це видовище, від якого захоплює подих. Тому, обравши комфортабельний готель в Карпатах, варто здійснити подорож до найвідоміших водоймищ. При цьому зовсім не важливо, в якому куточку гір зупинятися. Практично всі відомі готелі готові влаштувати тур-поїздку до найкрасивіших озер гуцульського краю. Така подорож ідеально підійде і для сімейного відпочинку, і для медового місяця, і для захопливої пригоди у компанії друзів.

У Карпатах доволі багато різноманітних водоймищ. Найцікавішими вважаються високогірні карпатські озера. Серед них особливе місце займають:

  • Марічейка;
  • Несамовите;
  • Бребенескур;
  • Апшинець;
  • Герешаска.

Високогірне озеро Герешаска

Усі ці творіння природи знаходяться доволі далеко одне від одного. Тому, якщо є бажання відвідати усі відомі гірські озера Карпат, потрібно запланувати подорож на кілька днів. До речі, не варто забувати про справжню гордість Карпат – величний Синевір.

Легенди Синевіру

Коли стоїш на березі Синевіру, захоплює подих. Надзвичайне враження справляє і краса плеса, і загадкова атмосфера навколо. Сюди доволі часто приїздять закохані пари. Адже з Синевіром пов’язують чимало романтичних легенд. Місцеві жителі найбільше полюбляють розповідати про те, як колись суворий батько вбив нареченого своєї доньки. Туга красуні та її сльози породили величезне озеро. І лише маленькій острівок посеред води залишився сухим, як пам’ять про трагедію. Вважається, що закохані, які разом побувають біля Синевіру, зможуть вберегти свої почуття на все життя.

Чарівний Синевір

Та не лише романтика як магнітом притягує до озера туристів. Це водоймище найбільше на території Українських Карпат. Площа його плеса сягає 7 га, а глибина – 22 м. Скупатися тут не вийде навіть у теплий день: це заборонено правилами відвідування Синевіру. Але є озеро, на березі якого можна влаштувати надзвичайний пляжний відпочинок з усіма можливими розвагами.

Озеро Молодості в Буковелі

Буковель славиться не лише своїми підйомниками, гірськолижними трасами та розкішними клубами. На території курорту є штучне водоймище – озеро Молодості. Воно вважається найбільшим у своєму роді. Але не цей факт приваблює туристів. Кожного року сюди приїздять тисячі відпочивальників, які давно мріяли про пляжний відпочинок на березі гірського водоймища. До того ж біля озера Молодості у теплу погоду постійно доступні різноманітні розваги. Тут можна не лише засмагати та купатися, а ще й отримати заряд позитиву завдяки веселим забавам.

Озеро Молодості в Буковелі

Відпочинок біля гірського водоймища

Чи варто відвідувати гірські озера у гуцульському краї? Відповідь очевидна, адже така краса не може залишити байдужим. Подорож до водоймищ залишить по собі масу вражень, яскравих емоцій та чудових фотографій. Тож, вирушаючи у гори, варто приділити кілька днів відпочинку на озерах в Карпатах. Така поїздка допоможе зарядитися енергією та позитивом на весь рік, а ще подарує справжню пригоду, яка познайомить з чудесами української землі.

Всі питання можете задати адміністратору по телефону

067 442-6000