Озера в Карпатах: найкрасивіші місця гуцульського краю

2022-12-06 | Коруна
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Loading...
Отправить на Pocket.

Содержание:

  1. Пляжний відпочинок біля гірського озера

  2. Найкрасивіші карпатські озера

  3. Чому варто побувати біля гірського озера

Якщо хочеться відпочити на лоні природи, варто вирушити до Карпат. Там дуже гарно будь-якої пори року. Величні вершини та вікові ліси викликають в душі справжнє благоговіння. А ще туристів захоплюють місцеві озера – вони надзвичайно гарні.

Озеро в Карпатах

Пляжний відпочинок біля гірського озера

Щоб побачити на власні очі озера в Карпатах, зовсім не обов’язково вирушати у тривалу поїздку в гори. Декілька красивих водойм є на території Буковеля – найвідомішого курорту гуцульського краю. Всі, хто бував тут, знають, яке незвичайне враження справляє озеро Молодості. Взимку на ньому влаштовують ковзанку, навесні та восени приємно прогулятись берегом найбільшої штучної водойми країни. А влітку тут справжній рай для тих, хто приїжджає в гори, але не уявляє своєї відпустки без пляжного відпочинку.

У теплу пору року береги озера заповнюють шезлонги та парасольки. А адміністрація курорту намагається зробити так, щоб гостям Буковеля були доступні найцікавіші водні розваги. Тож нудно тут не буде нікому. Головне, знайти готель у Карпатах, розташований неподалік Буковеля. Тоді можна буде хоч щодня купатися та засмагати біля місцевої водойми.

Найкрасивіші карпатські озера

Буковельске море – озеро Молодості

Часто гостям гуцульського краю недостатньо побачити водоймище в Буковелі. Туристам хочеться подивитися на мальовничі гірські озера Карпат. І бажання це зрозуміле: навряд чи можна знайти щось настільки ж прекрасне і вражаюче, як водна гладь серед величних вершин.

Найвідоміше високогірне озеро карпатського краю – Синевір. Недаремно до нього щороку приїжджають тисячі туристів. Тут надзвичайно мальовничі місця. До того ж Синевір – своєрідний рекордсмен: це найглибше та найбільше озеро українських Карпат. Його площа сягає 7 га, а середня глибина дорівнює 8 м, а в деяких місцях навіть 24 м. До речі, з 2004 року Синевір включено до списку водно-болотних угідь, що мають міжнародне значення.

Озеро Синевір

Синевір – це не єдина гарна водойма в українських Карпатах. Якщо шукати найкрасивіші куточки гір, варто відвідати й інші подібні пам’ятки. Тим більше, що зробити це дуже просто: адміністратори популярних готелів із задоволенням підкажуть, як організувати екскурсію до найкрасивіших озер гуцульського краю.

  • Несамовите – неглибоке, але дуже відоме водоймище, з яким пов’язано безліч легенд. Особливо часто можна почути повір’я про те, що камінь, кинутий у воду, здатний змінити погоду.
  • Бребенескул – найвище гірське озеро України. Воно розташоване на висоті понад 1800 м над рівнем моря. До речі, на вершинах Бребенескула майже завжди (навіть влітку) лежить сніг.
  • Апшинець – дуже чиста водойма, де легко можна побачити дно, хоча воно часто перевищує глибину в 3 м. Ця водойма ідеально підходить тим, хто планує відпочинок біля озер у Карпатах з ночівлею.
  • Мертве або Журавлине озеро – визначна пам’ятка для тих, хто любить все незвичайне. Вода в озері насичена сірководнем. Тому колір гладі здається майже чорним, що викликає якісь містичні асоціації.

Мертвое озеро в Карпатах

Насправді у Карпатах багато різних водойм. Всі вони дуже мальовничі, але іноді до таких місць буває важко дістатися. Тож варто вирушити саме до найвідоміших серед туристів водних пам’яток.

Чому варто побувати біля гірського озера

Природа, створюючи ландшафт Карпат, постаралася на славу. Тут дуже красиво, але багато туристів стверджують: насолодитися краєвидами гір і не з’їздити до озер – значить позбавити себе задоволення побачити справжню велич та унікальність гір. Тому щороку до водойм Карпат приїжджають тисячі українців та гостей з інших країн. А вам хотілося б подивитись на найкрасивіші куточки гуцульського краю?

Всі питання можете задати адміністратору по телефону

067 442-6000