Відпочинок в Карпатах: курорти, бази відпочинку, готелі, ціни, відгуки

2021-03-24 | Коруна
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (5 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Loading...
Отправить на Pocket.

Осінньо-зимовий період пробуджує в нас бажання втекти високо в гори, закутатись в покривало, сісти біля теплого каміна та пити ароматичні трав’яні чаї. Як же пощастило Україні бути місцем, де розташувалися мальовничі та чарівні Карпати. Там можна добре провести час всією сім’єю або компанією друзів. Ці гірські пейзажі нікого не залишають байдужими. Кожен знаходить в них щось своє. Щоб отримати насолоду від чарівного відпочинку в горах, багато хто вибирає курорти в Карпатах.

Де відпочити в Карпатах в 2023 році?

Де відпочити в КарпатахЯкщо вибір випав на відпочинок в Західній Україні, то, перш за все, варто знайти той самий курорт, із яким потім у вас будуть пов’язані теплі спогади, і куди у вас з’явиться бажання повернутися ще раз. Від вибору бази відпочинку залежить те, як ви проведете свій час: активно або більш розслаблено. А якщо ви думаєте, що недорогий відпочинок в горах Карпатах — це щось із області фантастики, то не поспішайте з висновками.

Так, в етно-готелі “Коруна” можна відпочити в будь-який час року, у колі друзів або сім’ї. Він знаходиться в 15 км від Буковелі, а також недалеко від гірських маршрутів. Добратися в Татарів, де знаходиться готель, зручно як на автомобілі, автобусі, так і на поїзді.

Бази відпочинку: ціни на літо, зиму, що включено

Для початку дамо раду: не обов’язково замовляти те, що пропонує платна реклама або сервіси бронювання. Якщо добре пошукати, то можна наштовхнутися на безліч доступних готелів, хостелів і вілл із хорошим поєднанням ціни та якості. Від чого відштовхуватися при виборі котеджу, літнього будиночка, бази відпочинку в Карпатах:

  • Наявність транспортного сполучення;
  • Близькість розташування пам’яток, розваг;
  • Ресторани, кафе — в пішій доступності;
  • Wi-Fi, парковка — це повинно бути за замовчуванням;
  • Можливість розміщення з маленькими дітьми;
  • Важливо прочитати відгуки постояльців, щоб знати, чого очікувати.

Ми підібрали для вас популярні варіанти розміщення в Карпатах недалеко від Буковелі з хорошими відгуками:

Татарів

Татарів селоЦей варіант точно сподобається як любителям погрітися на сонечку влітку, так і завзятим лижникам і любителям морозів і засніжених гір. Бази відпочинку розташовані в дуже мальовничому селищі Татарів, знаходяться в 15 км від курорту Буковель і в 5 км від ж/д вокзалу Ворохти. Гостям надається відкритий басейн із видом на гори, фітнес-центр, більярд, сауна. А кухня готелю “Коруна” — це гуцульські та європейські страви, які нікого не залишать байдужими.

Величезним плюсом і візитною карткою готелю є вид із номера. З кожного номера відкриваються карпатські високі гори. Для тих, хто хоче відпочити парою або влаштувати сімейний відпочинок із дитиною, тут є всі умови.

Крім того, готель надає безкоштовну парковку, доставку їжі та напоїв прямо в номер і безкоштовний Wi-Fi.

Ціна: взимку вартість стартує від 990 грн за ніч. Влітку ж ціна може бути нижче. Не дивлячись на більш високу вартість у порівнянні з іншими базами відпочинку в Карпатах, це місце варто своїх грошей, адже кожен куточок у цьому готелі продуманий до дрібниць, сервіс на вищому рівні.

Більш того, згідно з рейтингом на booking.com, дуже багатьом мандрівникам сподобалося розташування, сервіс, їжа та незабутні краєвиди (оцінка 9,7).

Поляниця

Поляниця курорт Дерев’яний зруб, гостинні господарі, смачна їжа — що ще потрібно для гарного відпочинку в Карпатах?

У селі Поляниця можна оселитися вздовж берега річки “Прутець”. У декількох кілометрах знаходяться підйомники ( «Витяг-Р2», «Витяг-2»). Якщо хочеться побачити щось ще, то в 62 км від села знаходиться Івано-Франківськ, де теж можна добре погуляти та подивитися місто.

Особливо це місце підходить для пар.

Більшість місцевих господарів надають трансфер від і до аеропорту (близько 87 км) + часто є безкоштовна парковка + безкоштовний Wi-Fi. Якщо захочете скуштувати смачної домашньої західної їжі, то замовте сніданок вартістю за додаткову плату. В Поляниці також знаходяться ринок, ресторан, кафе та бар. Вибір є для кожного.

Ціни: взимку двомісний номер із одним ліжком обійдеться +/- 8 800 грн за 4 ночі (в залежності від рівня комфорту та розташування готелю).

Ця частина Карпат стане улюбленим місцем не тільки восени або взимку, але також і в весняно-літній період, коли гори зеленіють, але все навколо також не втрачає свою привабливу та чарівну силу.

Навесні ціна за такий же двомісний номер із одним ліжком досягає близько 1 000 грн за 2 ночі.

За відгуками мандрівників, які вже там побували, цей район карпатських гір точно заслуговує на увагу. Тут мова йде про відмінну якість за приємну та доступну ціну.

Яремче

Село ЯремчеБюджетний відпочинок в Карпатах можна знайти і в мальовничому місті Яремче, яке знаходиться в 36 км від гірськолижного курорту Буковель і цілком підходить для приємного проведення часу. Цей район дуже приваблює мандрівників.

Так само як і приємна та бюджетна ціна. Наприклад, якщо ви хочете провести 4 ночі в двомісному номері з одним ліжком — це обійдеться вам приблизно в 4 000 грн. За ці гроші у вас буде прекрасний вид на гори. Проте, з мінусів такого бюджетного відпочинку — загальний туалет і ванна. Тому краще зважити всі за та проти, перш ніж вибирати такий варіант.

Влітку в місті Яремче можна відвідати багато місцевих пам’яток. А місцеві номери виконані в традиційному українському стилі, підтримуючи загальну атмосферу гір. В інтер’єрі присутньо багато дерев’яних елементів, пледів і характерних гуцульських деталей. Місцеві люди дуже гостинні та пригощають мандрівників гарячими трав’яними напоями.

Дуже часто можна взяти в оренду приналежності для готування барбекю на свіжому карпатському повітрі. Можна провести активний відпочинок на велосипедах, пішими прогулянками. Для розслабленого відпочинку гостям із радістю запропонують масаж.

В Яремче можна помилуватися мальовничим водоспадом “Пробій”.

Ціна: близько 2 800 грн за 4 ночі в двомісному номері з одним великим ліжком. Це здається більш ніж привабливою літньою пропозицією. Додайте до цього включений у вартість сніданок.

Мікулічин

Село МікулічинЯкщо захотілося спокою, тиші та красивих видів, то вам варто придивитися до цього району в Карпатах. У Микуличині протікає річка “Прут”. Це село зайняло дуже красиву територію, так як знаходиться недалеко від території карпатського національного парку. Мандрівники можуть скористатися місцевої сауною, басейном, приладдям для барбекю. На території Микуличина розміщені різні кафе. До вокзалу Микуличин відстань становить не більше 5 км.

Ціна: взимку вдвох можна відпочити за 9 000 грн за 4 ночі (ціна орієнтовна) в номері напівлюкс із балконом та одним великим ліжком. За додаткову плату можна смачно поснідати.

Навесні та влітку ціни на житло можуть змінюватись, в залежності від святкових і вихідних днів.

Ціна: орієнтовно 2 500 за 3 ночі в напівлюксі з балконом і додатковим ліжком для дитини. Бонусний сніданок — за бажанням, за додаткову плату.

Відпочинок в горах Карпатах — це прекрасна можливість втекти від міського шуму, метушні та шаленого ритму. Вибирайте те місце, яке вам близьке до душі, враховуйте розташування, сервіс і, найголовніше, вид з номера. Вдихніть на повні груди свіже карпатське повітря, випийте зігріваючий трав’яний чай і познайомтеся з гуцульською запаморочливою кухнею.

Для цього не потрібно витрачати багато грошей, потрібно просто добре шукати та ви знайдете бюджетний, але гідний варіант відпочинку, який буде нічим не гірше прославленого гірськолижного курорту Буковель.

Ціни на відпочинок в Карпатах у 2023 році

Вартість відпочинку залежить, в першу чергу, від того, скільки буде коштувати житло. Так, в готелі “Коруна”, що знаходиться в с. Татарів, ціни на номери в 2023 році починаються від 1300 грн (в залежності від сезону та типу розміщення). На вибір номери “Економ”, “Напівлюкс”, “Люкс”, “Апартаменти”. Харчуватися можна прямо в готелі, адже там є ресторан гуцульської кухні. Ціни на екскурсії можна дізнатися у адміністратора. Більш детально – за номером 067 303-5498.

Всі питання можете задати адміністратору по телефону

067 442-6000