ТОП-10 надзвичайних місць для відпочинку в Карпатах

2017-06-16 | Коруна
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Loading...
Отправить на Pocket.

Зміст статті:

  1. Карпати – скарбниця краси.

  2. Цариця гір.

  3. Гучне диво.

  4. Мальовниче село.

  5. Рукотворне озеро.

  6. Стежками історії.

  7. Романтика в горах.

  8. Грайлива пам’ятка в Яремче.

  9. Данина гуцульській культурі.

Карпати – скарбниця краси

Карпати відомі на весь світ своєю унікальною природою. Тут кожен куточок особливий, кожен краєвид гідний пензля митця. У гориГоверла щороку приїздять тисячі людей з усього світу. Кожен турист складає свій список красивих місць Карпат. Ми ж пропонуємо ТОП-10 мальовничих куточків, які вражають практично кожного гостя гуцульського краю.

Цариця гір

Неможливо уявити відпочинок у Карпатах без підкорення найвищої гори України – Говерли. Усі, хто відважився на такий похід, точно знають: зусилля і труднощі підйому варті результату. Сама подорож – водограй емоцій. На шляху до вершини гори постають перед туристами в усій красі. А піднявшись до найвищої точки, кожен відчуває себе володарем світу, краса якого безмежна.

Женецький Гук

Гучне диво

Женецький Гук – один із найкрасивіших водоспадів гуцульського краю, тож вартий включення до нашого списку. Струмені води виблискують на сонці усіма кольорами веселки. На березі Гука буяють квіти і трави. Важко уявити, що ще десь у світі є настільки ж красивий куточок.

Мальовниче село

Неподалік від відомого курорту Буковель, у кільці гір-охоронців, розташоване село Татарів. Краєвиди ТатароваГарненькі будиночки та котеджі прикрашають берег річки Прут. Тут на кожному кроці трапляються надзвичайно красиві куточки. І якщо ви плануєте відпочинок у Карпатах в 2021 році, обов’язково побувайте в маленькому раю на землі.

Рукотворне озеро

Справжньою гордістю Буковеля за правом вважається озеро Молодості. Щороку до водоймища приїздять тисячі туристів. Влітку тут купаються та засмагають. Гості Буковеля, які хоч раз занурювалися в озеро, розповідають, що вода в ньому має цілющі властивості. Та чудодійність водоймища і краса краєвидів – не єдине, що притягує туристів до озера Молодості. Тут доступні найрізноманітніші розваги: від звичайних катамаранів до феєричного польоту на флайборді.

Стежка Довбуша

Стежками історії

У десятку унікальних пам’яток Карпат обов’язково необхідно внести місце, яке називають стежкою Довбуша. Тут можна пройтися шляхом, яким щодня колись ходили герої українського народу – послідовники легендарного Олекси Довбуша. Наш народний Робін Гуд знайшов прихисток саме в горах. Колись тут ховали борців за справедливість від їхніх ворогів.

Романтика в горах

Коли перераховуєш кращі місця Карпат, неможливо забути про найромантичніший куточок – галявину Кохання. Здається, що в її створення природа вклала неабиякі сили. З різних боків галявину оточують:

  • неприступні скелі;
  • річка Прут;
  • віковий ліс.

Тут панують затишок та первозданна краса природи.

Водоспад ПробійГрайлива пам’ятка в Яремче

Серед кращих місць для відпочинку в Карпатах є ще один водоспад – Пробій. Він знаходиться в містечку Яремче та вважається однією з його найголовніших пам’яток. Повноводний красень вражає туристів своїм бурхливим характером. Гостям містечка подобається спостерігати за водоспадом з мосту, висота якого сягає 20 м. 

Данина гуцульській культурі

Після відвідин Пробія кожен гість може ближче познайомитися к архітектурою та кухнею гуцулів, побувавши в ресторані «Гуцульщина». Його будова повністю відповідає унікальнім традиціям місцевих жителів. Ресторан зведений з дерева без використання цвяхів. Зовнішня краса «Гуцульщини» може зрівнятися лише з незвичайністю інтер’єру та смакотою страв.

 Велич і краса природи Карпат

Єднання з природою

Туристи просто в захваті від неповторності Карпатського національного природного парку. Блукаючи його стежками, гостро відчуваєш зв’язок із природою. Де ще, як не в оточенні дерев, можна насправді торкнутися первозданної краси?

Скарбниця подарунків

Мрієте привезти з відпустки оригінальний сувенір, який буде постійно нагадувати про подорож до найкрасивіших місць у Карпатах? Побувайте на великому Гуцульському базарі. Тут місцеві жителі продають зроблені власноруч предмети побуту, одяг, прикраси, ікони. Візьміть із собою додому маленький шматочок Карпат.

Всі питання можете задати адміністратору по телефону

067 442-6000