Яблоница и Татаров: где лучше отдохнуть

2020-07-17 | Коруна
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Loading...
Отправить на Pocket.

У Карпатах є чим зайнятися і влітку, і взимку. У холодну пору це, звичайно, катання на лижах, снігоходах, сноубордах. Влітку — еко-туризм, походи в гори, на водоспади, прогулянки по заповідних зонах. Куди відправитися на відпочинок? Варіантів багато, і один із найпопулярніших — це Івано-Франківська область, де знаходяться десятки курортних населених пунктів.

Яблуниця: ціни на житло, розваги

Село Яблуниця підпорядковується Яремчанській міській раді та знаходиться практично на кордоні із Закарпатською областю. Відстань від Яремче — 35 км. Поблизу розташовані інші популярні курорти: Поляниця (Буковель), Вороненко, Татарів, Ворохта, Микуличин.

Чи дорого жити в Яблуниці? Це залежить від сезону та варіанту розміщення (хостел, готель, гостинний дім). Так, влітку номер на двох у хорошому готелі коштуватиме від 400 грн за 1 ніч. У гостинному домі, зі сніданком — від 1000 грн за 1 ніч. Взимку можна знайти апартаменти і за 1000 грн, і за 2500 грн (шале).

Ціни на розваги теж різні — якщо їхати в Карпати взимку, то це, природно, гірськолижний курорт. Можна поїхати в сусідню Буковель (близько 15 км), а можна покататися і в Яблуниці, де теж є гірськолижні траси. Їх 6, загальна протяжність 4 км. Але вони більше для початківців, досвідченим лижникам краще їхати на “чорні” траси на сусідніх курортах. Ціна на підйомник — 20-30 грн за 1 підйом, абонемент на 4 години коштує 200-300 грн, на цілий день — 350-450 грн.

Влітку теж багато цікавого, зокрема — оглядові екскурсії. Радимо відвідати такі місця:

  • Яблуницький перевал;
  • Заповідник “Горгани”;
  • Національний природний парк “Гуцульщина”;
  • Храм св. Василія Великого;
  • Урочище Параджін.

Із дітьми можна відвідати Полонину Перці — цікаве місце з майстер-класами, ярмарком, гойдалками, вуличною їжею та іншими розвагами. Ціна вхідного квитка — 25 грн.

Татарів: переваги, розваги

Готель Коруна в ТатаровіСело Татарів — сусід Яблуниці, але знаходиться ближче до Яремче (25 км), тому зручніше та швидше добратися, як на авто, так і на громадському транспорті. Також від Татарова ближче до Буковелі (13 км), можна поїхати в сусідні населені пункти — Микуличин, Татарів, Поляниця, Ворохта, Вороненко. У селі є залізнична зупинка, що зручно для пересування по регіону.
Але в Татарів їдуть не тільки через його близькість до Буковелі. Село цікаве саме по собі по ряду причин:

  • Чисте гірське повітря (Татарів — давній кліматичний курорт);/li>
  • Мальовничі гірські пейзажі;/li>
  • Неповторний гуцульський колорит;/li>
  • Прогулянки на велосипеді, конях, квадроциклах, сплав по гірській річці;/li>
  • Ліси, повні грибів та ягід. Для шанувальників “тихого” полювання місця краще не знайти;/li>
  • Гірські походи, екскурсії по стежкам повстанця Довбуша.

Зима в Татарові — чисте блаженство. Особливо свята: туристів чекають хороводи, гуцульські обряди, місцева кухня, гулянки та все те, що ви не побачите в місті. Снігові схили заворожують красою, а якщо захочете покататися на лижах, то в Буковель вас підвезуть без зайвих проблем — місцеві люди доброзичливі й чуйні.

Відзначимо, що пам’ятки, які доступні у Яблуниці, також доступні і в Татарові — ці села розташовані близько один до одного, і відстань до парків, гір, долин різниться двома-трьома кілометрами. Тобто, якщо ви хочете заощадити час на дорогу, то рекомендуємо зупинитися в Татарові, до якого можна швидко дістатися за якісної дорозі на особистому авто або на рейсовому автобусі, що йде в Буковель, а також електричкою та поїздом.

Таблиця порівняння

Що

Татарів

Яблуниця

Транспорт

Є ЗД вокзал, автомобильні траси

Тільки автомобільне, автобусне з’єднання

Відстань до Буковели

13 км

15 км

Населення

1508

1986

Ціна прокату обладнання для катання на лижах, сноуборді

від 170 грн

від 180 грн

Історичний статус

Кліматичний курорт з 19 століття

Ні

Річки

Прут, Піхи, Прутець-Яблуницький

Прут

Траси

На Рахів, Косів, Яремче

На Рахів, Яремче

Наявність етно-готелей (екологічно чистих готелей)

“Коруна”

Ні

Заправка

ОККО, Авіас

Ні

Де жити в Карпатах

Якщо ви шукаєте затишний варіант розміщення в Карпатах парою, сім’єю або компанією друзів, то краще готелю, ніж “Коруна” в Татарові, вам не знайти. Це кращий етно-готель не тільки в Україні, а й у всій Східній Європі. Тут є все для чудового відпочинку:

  • Комфортабельні номери;
  • Басейн;
  • Тенісний корт;
  • Сауна, баня;
  • Ресторан.

Для ділових зустрічей, заходів є конференц-зал. На місці, по приїзду, можна домовитися про екскурсії та інші розваги. Забронювати номер (люкс, напівлюкс, стандарт, апартаменти) можна на цьому сайті — через онлайн-форму, або зв’язавшись із нашим менеджером за номером, вказаним вище.

Всі питання можете задати адміністратору по телефону

067 442-6000