Як підготуватися до походу в гори?

2019-04-08 | koruna
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Loading...
Отправить на Pocket.

Зміст статті:

  1. Фізичні тренування для комфортного походу в гори.

  2. Список необхідних речей для походу.

Українські Карпати – це не лише регіон, куди їдуть кататися на лижах та дегустувати місцеві вина. Тисячі туристів приїжджають сюди, щоб покорити Говерлу чи подивитися на озеро Несамовите з вершечку масиву Чорногора. Гірський туризм розвивається в Карпатах дуже активно, з’являються нові маршрути та стоянки.

озеро Несамовите

Весна в Карпатах – це ідеальний час для того, щоб активно відпочити в горах. У цей період погода достатньо комфортна і для коротких вилазок, і для довготривалого перебування на лоні природи. Правильне оснащення дозволяє насолоджуватися невимовною красою, не думаючи про свій комфорт і безпеку.

Карпати весною

Фізичні тренування для комфортного походу в гори

Похід в гори – це не лише цікавий вид відпочинку, але й серйозне фізичне навантаження. Хороша фізична форма допомагає покорити і невелику гору, і більші за висотою. У більшості випадків туристи обирають в Карпатах гори-двотисячники, серед яких знаменита Говерла.

живописний підйом на Говерлу

За кілька місяців до походу варто потурбуватися про свої тренування. Корисними будуть такі навантаження:

  • біг та кардіо-тренування;
  • присідання, в тому числі і на одній нозі;
  • віджимання;
  • гіпертензія, тренування спинних м’язів;
  • їзда на велосипеді.

походи в гори вимагають хорошої фізичної форми

У походах основне навантаження розподіляється на ноги, проте важливо, щоб і спина була готова до перенесення тяжких рюкзаків. Регулярні тренування перед походом підготують організм до навантажень, щоб активний відпочинок не закінчився травмами.

Маршрути можуть бути небезпечними

Велике значення в підготовці має харчування. Перед поїздкою в Карпати варто збалансувати свій раціон, звикнути до здорової та поживної їжі. Правильне харчування допоможе позбавитися ще й від зайвої ваги, яка заважає в підйомах в гори. У раціон корисно включити білкові продукти, овочі, фрукти, крупи.

Похід

Перш ніж відправитися підкорювати гори, важливо правильно обрати маршрут. У Карпатах існує безліч варіантів підйому для людей з різними можливостями. Хтось обирає найважчі маршрути, щоб випробувати свої сили. Для інших є пологі тропи, які оминають найтяжчі частини маршруту. У будь-якому випадку фізична підготовка – це необхідна умова для підкорення Карпат.

В Карпатах є багато різних маршрутів

Список необхідних речей для походу

Що брати в похід? Список обов’язкових речей такий:

  • Намет та ліхтарик. Погода в Карпатах мінлива і непередбачувана в будь-яку пору року. Важливо, щоб намет був достатньо міцним, не пропускав воду та вітер. Для зимового періоду є спеціальні, більш міцні вироби. Для літа можна підібрати більш легкий варіант, але з цупкого матеріалу.
  • Спальник та каремат. Для літнього походу можна підібрати спальник з температурою комфорту в 0 градусів Цельсія. Для зими існують більш теплі варіанти. До спальнику варто взяти ще і герметичний чохол, який би захищав його від вологи.
  • Рюкзак. Зручний рюкзак з міцними лямками та ортопедичною спинкою – дуже важлива річ. Без нього комфортний підйом в гори уявити важко.
  • Одяг: плащ-дощовик, туристичні штани з легкого матеріалу, термо-футболка, светр, куртка, запасне взуття, кілька пар білизни та шкарпеток, головний убір для захисту від сонця.
  • Посуд: пластикова тара для води, чашка, миска, ложка, універсальний ніж.
  • Невеличка аптечка, крем для захисту від сонця.

Похід в Карпати

Також не зайвими будуть спеціальні трекінгові палки. З ними набагато легше підкорювати висоту. У походи в гори варто брати найважливіші засоби гігієни, невеликий набір їжі з сухофруктів, горіхів, тощо. У Карпати підіймаються максимум на 3-4 дні, а харчуванням зазвичай займається гід. Для самостійного відпочинку варто потурбуватися про запас харчів, ліків, запасних комплектів одягу. Не зайвими будуть чохли для телефону, ліхтарика, запасних батарейок, тощо.

Трекінгові палки полегшують дорогу

Що взяти в похід про запас? У походах на кілька днів не зайвими будуть додатковий светр, запасні штани, захисні засоби від комах. Якщо обране взуття може промокнути під дощем, можна запастися звичайними або туристичними бахілами.

яскрава природа Карпат навесні

Загалом важливо пам’ятати, що усі речі – це вага рюкзака, яку треба буде нести самостійно. Тому варто брати лише все найнеобхідніше і найважливіше. При виборі одягу для походів рекомендовано звертати увагу на спеціальні туристичні бренди, які створюють продукцію зі спеціальних легких, водонепроникних, міцних матеріалів.

Дуже важливо обрати міцний рюкзак і правильний одяг

Всі питання можете задати адміністратору по телефону

067 442-6000