Яремче і Татарів: де краще відпочити

2020-07-28 | Коруна
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (4 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Loading...
Отправить на Pocket.

Українські Карпати — чудове місце для відпочинку всією сім’єю. Тут можна відмінно та захоплююче провести час у будь-який сезон. Взимку — на лижах і сноуборді по гірському спуску. Навесні — на гуцульських фестивалях, ярмарках і великодніх атракціях. Влітку — рафтинг, скелелазіння, різні піші тури та водні розваги. Осінь — ідеальний гастрономічний сезон, а також прекрасний час для фотосесій і оновлення профілю в Instagram.

Українскі КарпатиМісць для відпочинку тут, як і варіантів занять, безліч. Наприклад, популярними курортами серед туристів є Яремче та Татарів в Івано-Франківській області. Поруч із ними розташовані інші улюблені місця мандрівників — відомі українські гірськолижні курорти: Буковель, Ворохта, Яблуниця, Поляниця, Лазещина, Вороненко.

Яремче: ціни на житло, розваги

Яремче — місто обласного значення, розташоване на річці Прут. Це курортне містечко багате як на природні пам’ятки, так і на архітектурні пам’ятки. Для мандрівників тут є багато видів туристичних послуг та розваг.

Так, серед безлічі цікавих і мальовничих туристичних об’єктів міста Яремче можна виділити такі:

  • Водоспади: Жонка, Дівочі сльози, Пробій, Женецький Гук;
  • Скелі та камінь Довбуша (названі на честь ватажка антифеодального руху карпатських опришків-опришків);
  • Яремчанський каньйон (прекрасно підходить для рафтингу);
  • Перевал Переслоп (пішохідний перевал висотою 994 м над рівнем моря. Знаходиться біля мальовничого водоспаду Зелениця);
  • Музей імені митрополита А. Шептицького;
  • Музей етнографії та екології Карпатського краю;
  • Ресторан «Гуцульщина» — унікальний заклад, зроблений з дерева без єдиного цвяха;
  • Яремчанський міні-зоопарк (тут вдосталь вольєрів із оленями, козулями, зайцями, лисицями, кабанами, павичами, фазанами та іншими тваринами);
  • Сувенірний ринок (ярмарок) етнографічного мистецтва Гуцульщини.

В Яремче велика кількість церков, присутні чоловічий і жіночий монастирі. Наприклад, найбільш старовинними церквами є: Церква св. Іоанна Милостивого (1663 г.), Церква Успіння Пресвятої Богородиці (1884 г.), Монастир монахів Студійського Уставу (1991 г.).

Також курорт Яремче часто є відправною точкою для наступних туристичних маршрутів:

  • На гору Говерлу;
  • На гору Хом’як;
  • На гору Маковицю;
  • На гору Піп-Іван;
  • Стежку Довбуша.

Де оселитися в Яремче?

Влітку ціни тут за двомісні номери стартують від 400-500 грн. за ніч. Якщо ви хочете проживати в більш комфортному люксі з сніданком, то за добу вам доведеться віддати від 2000-2500 грн. Вартість номера в готелі зі спа-центром, шале або цілої вілли становитиме від 5000-6000 грн. за ніч.

Можна відпочити в Яремче взимку недорого, хоча ціни трохи вищі, ніж влітку. Оскільки в гірськолижний сезон тут спостерігається наплив туристів. Розраховуйте на те, що готель у цей період може обійтися вам приблизно на 1000 грн. дорожче. До того ж, номер у бажаному готелі краще бронювати заздалегідь.

Що стосується розваг, то популярним і екстремальним видом спорту в гірських районах є рафтинг (сплав по гірській річці на байдарці). Орієнтована вартість рафтингу по річці Прут, у долині якої розташоване Яремче та Татарів, становить 500-700 грн. із людини.

Квадроцикли — ще одна цікава розвага для туристів курортних містечок. Бездоріжжя гірських районів сприяє тому, що цей вид відпочинку є одним із найпопулярніших у теплу пору року. Вартість оренди квадроцикла на годину — 800 грн., прокат баггі — 1200-2000 грн. (в залежності від моделі), трицикла — 1600 грн., мотовсюдихода — 4000 грн.

Крім того, бажаючі можуть здолати 3-годинний маршрут на квадроциклах протяжністю в 36 км. Ціна такого задоволення разом зі сніданком — 2400 грн. Доступні такі види маршрутів: курорт Татарів (готель) — курорт Яремче (квадро-парк) — курорт Татарів (готель); курорт Буковель (готель) — курорт Яремче (квадро-парк) — курорт Буковель (готель); курорт Яремче (готель) — курорт Яремче (квадро-парк) — курорт Яремче (готель).

Татарів — найкраще місце для відпочинку в Карпатах

Село Татарів розташоване в 25 км від Яремче. Дорога з Татарова в Яремче або навпаки займе десь 35 хв. Дістатися можна різними видами транспорту: машиною, рейсовим автобусом, поїздом або електричкою.

Переваги проживання в Татарові полягають в тому, що курорт має більш зручну локацію, ніж Яремче. За рахунок його центрального розташування, доїхати куди-небудь буде набагато швидше. Так, для тих, хто в першу чергу хоче насолодитися карпатською природою, піднятися на найвищу гору України — Говерлу, помилуватися червонокнижною флорою та фауною в Карпатському біосферному заповіднику або попити з мінеральних джерел — кращим варіантом для проживання буде курорт Татарів.

Оскільки відстань від Татарова до кращих туристичних об’єктів Карпат є невеликою, то в межах години можна доїхати до різних природних пам’яток цього багатого краю.

Село Татарів є ідеальним варіантом для кантрі та екотуризму. На відміну від інших більших курортів, тут демократичні ціни, чистіше повітря та в цілому набагато спокійніше. Як то кажуть: «менше народу — більше кисню».

До того ж Татарів — відмінне місце не тільки для відпочинку, але і лікування. Оскільки воно є давнім кліматичним курортом. Тобто наявні тут природні умови (у тому числі висота над рівнем моря, барометричний тиск, напрямок і сила вітру, рівень вологості повітря і т.п.) благотворно та оздоровче впливають на весь організм у цілому, підвищуючи імунітет.

Так, за рахунок того, що село знаходиться на висоті близько 700-800 м над рівнем моря, воно захищене від поривів холодних вітрів. При цьому такий гірський клімат позитивно впливає на дихальну систему людини, підвищуючи опірність організму до різних бактеріальних і вірусних інфекцій. Також це сприятливо впливає на серцево-судинну систему та стимулює обмін речовин.

Природа в Татарові заворожує своєю красою. Кращого цілющого місця для усамітнення з природою у всій Івано-Франківщині вам не знайти. Завдяки своєму чистому гірському повітрю, кришталевим річкам і мальовничим краєвидам, село Татарів, по праву, можна вважати найкращою локацією для Селфі та фотосесій у будь-який час року.

Таблица сравнения

Що

Татарів

Яремче

Адміністративно- територіальная одиниця

Село

Місто областного значення

Історичний статус

Кліматичний курорт з 19 століття

Низькогірний кліматичний курорт

Транспорт

З/Д вокзал, автомобільні траси

З/Д вокзал, автомобільні траси

Населення

1508

8094

Відстань до Буковелі

13 км

40 км

Відстань до гори Говерла

34 км

60 км

Відстань до Карпатського біосферного заповідника

45 км

71 км

Відстань до мінеральних джерел в с. Кваси

39 км

65 км

Наявність етно-готелей (екологічно чистих готелей)

«Коруна»

Немає

Де жити в Карпатах

Якщо ви втомилися від міської суєти, а матінка природа так і манить своїми незвіданими красотами, то вам терміново в Татарів. Кращим готелем Татарова є унікальний у своєму роді етно-готель «Коруна».

Готель «Коруна» — це чудове поєднання сучасних технологій і зручностей зі старовинними гуцульськими традиціями. Найкраще гостинність, комфортні умови, смачна кухня та доступна цінова політика — це те, що якісно виділяє «Коруна» серед інших готелів Карпатського краю.

Переваги етно-готелю «Коруна»:

  • Висококласний сервіс;
  • Комфортабельні номери;
  • Унікальний інтер’єр;
  • Ресторан європейської та гуцульської кухні;
  • Дитяча кімната;
  • Конференц зал;
  • Тенісний корт;
  • Відкритий басейн;
  • Баня сауна;
  • Більярд.

Готельний комплекс «Коруна» на вибір гостям надає такі види номерів: апартаменти, люкс, напівлюкс, стандарт. Забронювати будь-який із них ви можете за номером, вказаним на сайті або за допомогою онлайн-форми.

Всі питання можете задати адміністратору по телефону

067 442-6000