Гірськолижний сезон у Карпатах: скільки триває та коли краще їхати

2022-09-21 | Коруна
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 оценок, среднее: 4,67 из 5)
Loading...
Отправить на Pocket.

Зміст:

  1. Зимній сезон – початок.

  2. Розпал гірськолижного сезону.

  3. Березень і початок «оксамитового сезону».

Плануючи відпочинок на гірськолижному курорті в Карпатах, важливо враховувати тривалість сезону та його особливості. Наприклад, у «найгарячіші» тижні на новорічні свята ціни істотно піднімаються, а після, ближче до початку лютого, до нормальних значень. Орієнтуючись на ситуацію та свій бюджет, легко вибрати саме оптимальний час для успішної поїздки.

Зимовий сезон — початок

Починається гірськолижний сезон ранньою зимою — в листопаді. Конкретна дата безпосередньо залежить від погодних змінних і визначається по ситуації адміністрацією конкретного курорту. Найпопулярніший гірськолижний курорт Карпат Буковель розташований в унікальній географічній зоні. Він оточений горами, тому велика кількість снігу залишається лежати навіть при плюсовій температурі. Також тут не буває сильних пронизливих вітрів — одним словом, рай для відпочиваючих.

До слова, навіть в снігу й наступної зими відпочинок на гірськолижному курорті в Карпатах пройде бездоганно, так як тут використовують сучасні технології — напилюють снігове покриття Карпати взимкуіз спеціальних снігових гармат. Якраз із цією метою ще в 2013 році керівництво курорту збудувало штучне озеро на 440 м3 води, при заморожуванні якого можна отримувати до 880 м3 снігу. Такі інновації дозволяють запускати всі лижні траси, незалежно від примх природи.

Розпал гірськолижного сезону

Із грудня по лютий триває основний гірськолижний сезон у Карпатах, коли відвідувачі можуть зайнятися будь-якими видами зимового спорту та відпочити на всю котушку. Також передбачені розваги для маленьких гостей: гірки, парки розваг, катання на тюбингу. У Буковелі побудований прекрасний каток, тому лижню та сноубординг можна поєднувати з катанням на ковзанах.

Якщо в листопаді погода ще нестійка, то в грудні зазвичай досить холодно, сніжно й до лижників активно приєднуються сноубордисти, для яких саме в цю пору року сніг набуває відповідної текстури. У січні настає пік сезону — ціни на гірськолижних курортах у Відпочинок у Карпатах на двохКарпатах піднімаються. Багато хто приїжджає на канікули, щоб провести всією сім’єю свята на природі. Інфраструктура працює на повну потужність, проводиться багато фестивалів, свят і розважальних заходів.

На відпочинок у Карпатах ціни залежать від багатьох чинників — не тільки від пори року, але і рівня житла. Якщо стоїть завдання заощадити, можна оселитися не в комплексі Буковеля, а поруч у Татарові — у готелі «Коруна». Умови проживання нічим не гірші, зате це в рази дешевше, а добиратися до курорту зовсім недалеко. Якщо ви вирішили провести канікули в Карпатах, радимо бронювати житло заздалегідь, так як в останні тижні навряд чи вдасться знайти вільні номери. До того ж передчасне бронювання — ще одна можливість заощадити.

Лютий нічим особливим не відрізняється від грудня та січня. Тут, як і раніше, багато відпочиваючих, стоїть гарна погода, багато снігу. Арсенал зимових розваг використовується по повній: снігоходи, тюбінги, сноубайки, зорби, катки, лижі, сани, упряжки. Кожен знайде розвагу на свій смак.

Березень і початок «оксамитового сезону»

Катання на лижах у шортах. БуковельТриває гірськолижний сезон у Буковелі ще до кінця квітня — це останній шанс покататися на лижах і санках. Щоб не запізнитися, краще планувати відпочинок на березень — це за тутешніми мірками «оксамитовий сезон». Дехто примудряється кататися на лижах і сноубордах у шортах — ось вже задоволення на любителя!

Підсумувавши, можна сказати, що гірськолижний сезон у Карпатах триває з листопада по квітень, так як на травневі свята природа вже оживає та відкриваються нові можливості для відпочинку: рафтинг, риболовля, катання на велосипедах, мотоциклах, конях. Але про це поговоримо іншим разом. Приїжджайте в Карпати — буде здорово!

Всі питання можете задати адміністратору по телефону

067 442-6000