Підкорення Карпат: сходження на Говерлу влітку

2017-08-13 | koruna
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Loading...
Отправить на Pocket.

Зміст статті:

  1. Виклик сміливцям і не тільки.

  2. Плануємо похід.

  3. Стартуємо: до вершини різними шляхами.

  4. Мальовничі краєвиди.

Йдемо на Говерлу

Виклик сміливцям і не тільки

Кожного літа в Карпати приїжджають туристи, які мріють про підкорення Говерли. Найвища красуня гуцульського краю справді гідна уваги. Приємно, що сходження на її вершину – це не надскладна мета. Подолати шлях за бажання може майже будь-хто. Головне – запастися терпінням, хорошим настроєм та веселою компанією.

Плануємо похід

Активний відпочинок у Карпатах потребує уважного ставлення до деталей. Якщо ви поставили собі за мету підкорити найвищу гору краю, потрібно взяти із собою:

  • зручне взуття;
  • теплий одяг;
  • дощовик.

Вага наплічника не повинна буди занадто великою, інакше ви втомитеся раніше, ніж почнете отримувати задоволення від походу. Ресторан в КарпатахНе заборонено планувати та долати маршрут самостійно, але перший раз краще найняти інструктора. Не забуваймо і про те, що наша мета розташована на тереторії Карпатського заповідника. Щоб не було неприємних ситуацій, потрібно отримати дозвіл на похід.

І, звісно, слід заздалегідь потурбуватися про бронювання номеру у готелі. Тоді після довгого, сповненого нових вражень дня ви зможете просто розслабитися, покладаючись на персонал. Тим більше, що відпочинок влітку в Карпатах обходиться значно дешевше, ніж узимку. А значить, вдасться зекономити на смачну вечерю в ресторані.

Стартуємо: до вершини різними шляхами Підкорення вершини

Почати підкорення королеви Карпат можна з декількох точок. Часто сходження на Говерлу починають с півночі, а саме з тренувальної бази «Заросляк». Довжина цього маршруту приблизно 10 км. Зазвичай цей шлях обирають більш треновані туристи, прихильники екстремального відпочинку в Карпатах. А все тому, що доводиться докладати чимало зусиль для доволі крутого підйому. Зате й відстань до вершини на цій стежці найменша.

Якщо одразу вирушити південним шляхом, можна побачити красу Пожижевської полонини. Вона здавна облюбована туристами як Пожижевська полонинаідеальне місце для походів. Скоріше за все більшість туристів, які зберуться на відпочинок у Карпати в 2021 році, теж не оминуть мальовничу полонину. Такий маршрут буде трохи довшим, однак краєвиди навколо варті того, щоб затриматися в дорозі.

Боїтеся складнощів сходження? Обирайте довший, але легший маршрут. Почати підйом на Говерлу можна і з Лазещини. У такому разі довжина шляху буде трохи перевищувати 16 км. Зате вам практично не доведеться дертися вертикально вгору.

Мальовничі краєвиди

Перша частина шляху, незалежно від обраного маршруту, пролягає через ліс. Здається, що дерева, які ростуть навкруги, з’явилися на цих схилах сотні років тому. Стежки тут пологі, практично без помітних перепон. Хіба що іноді на дорозі видніються корені вікових сосон.

Виходячи з лісу розумієш: тепер доведеться докладати зусилля. А все тому, що попереду чагарники і завали каміння. Однак свояНеймовірна краса Карпат неповторна краса є і в цього відрізку дороги. То тут, то там видніються яскраві зірочки квітів, але надзвичайні враження дарують не вони. Коли на половині дороги обертаєшся, щоб оцінити пройдений шлях, від панорами захоплює подих. Тоді, незважаючи на втому, починаєш рухатися далі, адже зрозуміло, що на вершині емоції будуть набагато яскравішими.

І ось кілометри маршруту позаду. Залишився останній ривок, і ти опиняєшся на вершині. Передати відчуття, які вирують у тобі в цей час, неможливо – це потрібно відчувати. Ти стоїш, розкинувши руки в боки, і наче обіймаєш всесвіт. Здавалося би, людина така маленька порівняно з горами, але тут відчуваєш себе справжнім володарем краю, якому до снаги будь-який подвиг та шлях. Тому висновок однозначний: хочеш відчути щось нове – підкори Говерлу в Карпатах.

Всі питання можете задати адміністратору по телефону

067 442-6000