Рафтинг у Карпатах: сплеск емоцій та адреналіну

2017-08-13 | koruna
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Loading...
Отправить на Pocket.

Зміст статті:

  1. Хто за чим, а ми за екстримом.

  2. Різні рівні складності.

  3. Що потрібно для спуску.

  4. Найпопулярніші маршрути.

  5. Чи варто наважуватися.

Рафтинг у Карпатах

Хто за чим, а ми за екстримом

У кожного гостя Карпат є свої вподобання та мрії. Одні туристи приїжджають сюди, щоби просто насолодитися тишею і красою природи. Інші мандрівники мріють тільки про підкорення вершин. А багато відпочивальників прибувають у гори з однією метою – отримати заряд бадьорості, відчути сплеск адреналіну. Такі туристи знають: найкоротший шлях до цілі – це рафтинг.

Різні рівні складності

Для швидкісного спуску по річці не потрібна особлива підготовка, але спеціалісти радять новачкам починати з більш простих відрізків водного шляху. Рівень складності зазвичай визначається за кількістю порогівСпортивний рафт, швидкістю течії. У Карпатах найчастіше спускаються по Чорному Черомошу та Пруту. Тут пропонують використовувати на вибір:

  • рафти;
  • байдарки;
  • катамарани;
  • каяки.

Якщо ви вперше вирушаєте на активний відпочинок в Карпатах в 2021 році, радимо почати зі спуску саме на рафті. Такий собі надувний пліт – найбільш безпечний транспортний засіб для новачків.

Що потрібно для спуску

Зазвичай майже все необхідне, включаючи спеціальний одяг та засоби безпеки, можна орендувати на місці. Якщо привезти все зЛітній спуск дому, відпочинок в Карпатах недорого вам коштуватиме. А досвідчений інструктор не лише розповість, як поводитися в екстремальних ситуаціях, але й допоможе вибрати спорядження і маршрут. Обов’язково необхідно потурбуватися про наявність:

  • рятувального жилету;
  • спеціальної каски;
  • гідрошкарпеток.

Одяг обирається в залежності від погодних умов. У холодні дні інструктори радять одягати гідрокостюм, а в спеку можна обійтися купальником, плавками та шортами.

Найпопулярніші маршрути

Рафтинг у Карпатах користується популярністю вже не перше десятиліття. Досвідчені прихильники активного відпочинку давно Бурхливий Черемош умовно поділили плеса річок на маршрути, присудивши їм різні категорії складності.

Так, найпростішим часто вважають спуск по Чорному Черемошу. Йому призначено 3 категорію складності. Протягом усієї подорожі на екстремалів чекає не так вже й багато перепон – лише кілька порогів. Однак зовсім розслаблятися не слід, швидкість течії іноді сягає 20 км/год. За таких умов навіть простий, спуск стає захоплюючою пригодою. 

Білий Черемош спеціалісти оцінюють як більш складний маршрут. На цьому відрізку і порогів, і підступних поворотів значно більше. Тому і категорія складності у Білого Черемоша більша – 4 бали.

Популярністю у рафтерів користується і річка Прут. Екстремали люблять її за мінливий характер, велику кількість перепон:

  • пороги;Підкорення водоспаду Пробій
  • каміння;
  • повороти.

Часто найскладнішим відрізком на Пруті називають маршрут, у який включено водоспад Пробій. Саме сюди прямують ті, хто давно мріяв про справжній екстремальний туризм у Карпатах. Зазвичай цей шлях не дозволяють долати новачкам. Не кожен може без підготовки подолати восьмиметрове падіння та безліч підступних порогів. Щоб подолати Пробій, доведеться набратися досвіду деінде.

Чи варто наважуватися

Майже кожен, хто хоч раз спустився на рафті по річці, не може відмовитися від подібних розваг. Бувалі рафтери розповідають, що підкорення бурхливих потоків дарує надзвичайні емоції. Подолавши складний шлях, відчуваєш себе справжнім героєм, якому до снаги будь-який подвиг. А в оточені мальовничих гір рафтинг в Карпатах стає ще більш цікавішим.

Якщо хоч на мить ви задумалися про те, щоб спробувати свої сили у швидкісному спуску по гірській річці, обов’язково випробуйте себе. Можливо, рафтинг стане вашою найулюбленішою розвагою.

Всі питання можете задати адміністратору по телефону

067 442-6000