Равликові ферми Закарпаття та Карпат: де скуштувати равлики?

2024-04-22 | Коруна
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Loading...
Отправить на Pocket.

Хто б міг подумати, що маленькі, медитативні равлики стануть головною темою обговорень та досліджень, яка змусить світ замислитися над своїм харчовим раціоном та косметичними засобами? Сьогодні равликове м’ясо стало не просто екзотичним додатком до страв, а ознакою здорового харчування. Равлик – це справжнє джерело вітамінів, а їх м’ясо – містить багато білка з низькою калорійністю, що повністю засвоюється організмом. А тепер українські Карпати та Закарпаття вносять свій внесок у світову гастрономію, відкриваючи двері до своїх равликових ферм для гостей з усього світу.

Закарпатська равликова ферма

  • Локація: село Нижнє Селище, Хустський район, вул. Центральна, 82.
  • Графік роботи: щоденно з 11:00 до 18:00.
  • Контакти: +380680913922 або 0979106993.

Закарпатська равликова фермаСеред заповідних краєвидів Закарпаття, затишно розташувалася перша в своєму роді – Закарпатська равликова ферма. Відкривши свої двері у 2017 році, вона миттєво стала яскравим символом синергії між природою та гастрономією. Тут, в Хустському районі, селі Нижнє Селище, на тлі гір та зелених полонин, розквітла унікальна ідея: вирощувати равликів, щоб кожен міг насолодитися їх неперевершеним смаком та відкрити для себе світ екзотичних делікатесів.

Ідея власного равликового бізнесу виникла після дегустації м’яса равликів директором ферми, Михайлом Дем’яном. Після проходження спеціальних курсів у Європі він разом з партнерами відкрив першу равликову ферму на Закарпатті. Тут щодня проводять екскурсії-дегустації, під час яких гостям розповідають про равликів та особливості їх розведення. На фермі подають равликів приготованих за авторськими та європейськими рецептами. Поблизу ферми розташована колиба, де проводять вечорниці з національними костюмами та музикою. На фермі також існує готель, де можна зупинитися на ніч.

І, звичайно, головне у цій мандрівці до ферми – дегустація. Тут ви матимете неповторний шанс спробувати равликів у трьох варіантах:

  • Равлики “по-бургундськи”, здивують незвичайним смаком з додаванням томатів та часнику;
  • Равлики “шафрано”, запам’ятаються духмяним ароматом з шафраном та іншими травами;
  • Равлики “по-закарпатськи”, сподобаються найпримхливішому гурману та ресторанному критику, адже подаються з Селиським сиром.

І якщо ви ще не зовсім вирішили, чи варто вам відправлятися у цю кулінарну подорож, то нехай вас переконає можливість скуштувати найдорожчу ікру на світі, піцу з равликовим м’ясом, тертим сиром та томатами або просто можливість отримати масу приємних вражень у приголомшливому карпатському пейзажі.

Тож, чекаємо вас на Закарпатській равликовій фермі, де кожен куток створений для вашого задоволення та відкриття нових смакових горизонтів.

Ферма «Mons Snail»

  • Локація: високогірне селище Делятин Надвірнянського району, урочище Площа.
  • Графік роботи: щоденно з 9:00 до 18:00.
  • Контакти: 050 241 4113, monssnail@gmail.com.

На високогірній частині Прикарпаття, що асоціюється із тваринництвом, знайшла свій дім ферма «Mons Snail». Вона стала реалізацією мрії подружжя Володимира та Анни Струц, які з рішучістю та ентузіазмом створили цей незвичайний проект.

Спочатку ідея розведення равликів здавалася сміливою та навіть екстремальною. Після вивчення різних варіантів вони наважились на равликове господарство, прагнучи створити якісний та безпечний продукт.

Пройшовши курси з навчання та підготовки приміщень Володимир та Анна розпочали свій бізнес. Через складнощі та ризики, які супроводжували карантинні обмеження, їхня впевненість лише зросла. Зусиллями усієї сім’ї вдалося попередити негативні наслідки та розвинути ферму до стадії, коли вона стала приймати перших гостей.

Ферма “Mons Snail” створена для того, щоб вас порадувати та здивувати. Ви зможете насолодитися широким асортиментом равликових делікатесів, таких як:

  • Равлик маринований у двох соусах: з розмарином та з перчиком в олії та соєвому соусі. Баночки 200 мл – по 150 грн.
  • Равлик фарширований 3 види: класичний (вершкове масло, петрушка, часник, базилік); з перцем чилі та копченою паприкою; пряний (вершкове масло, розмарин, лимон). Упаковка: 12 штук в тарілочці – по 150 грн.
  • Ніжне пате з печінки равлика: об’ємом 200 мл – 150 грн.
  • Штрудель зі шпинатом, грибами та м’ясом равлика – 1 шт – 195 грн.
  • Кіш (відкритий пиріг) з вершками, бринзою, м’ясом равлика, вяленими томатами – 1 шт – 195 грн.

Крім того, ферма пропонує вам захоплюючі екскурсії, майстер-класи та різноманітні розваги для всієї родини.

Запрошуємо вас на захоплюючу подорож до ферми «Mons Snail», де ви зможете відчути дотик природи та насолодитися справжнім гастрономічним досвідом!

Затишна ночівля в готелі “КОРУНА” для гастротуристів

Готель КорунаЯкщо ви прагнете відвідати равликові ферми та зайнятись гастротуризмом в Карпатах, то вам варто знайти затишний притулок для ночівлі в серці цього унікального регіону. Готель “КОРУНА” у селі Татарів – це ідеальний вибір. Розташований в близькості від найкращих ферм з равликами та інших гастрономічних визначних місць Карпат, наш готель пропонує комфортні умови для відпочинку після насиченого дня.

Готель знаходиться за адресою: Україна, Івано-Франківська обл., Яремчанський район, с. Татарів, вул. Пігівська, 55. Для бронювання номерів або отримання додаткової інформації, будь ласка, зв’яжіться за наступними контактними даними:

  • Електронна пошта: koruna.booking@gmail.com
  • Телефон рецепції: 067 792-5798

Обираючи готель “КОРУНА”, ви отримаєте можливість не лише насолодитися затишком та вишуканістю нашого закладу, але й дослідити усі кулінарні смаколики, які пропонують Карпати. Зробіть ваш відпочинок в Карпатах незабутнім, обираючи готель “КОРУНА”.

Всі питання можете задати адміністратору по телефону

067 442-6000