Весна-2024 у Карпатах: події, які вас здивують

2018-02-23 | Коруна
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Loading...
Отправить на Pocket.

Зміст:

  1. Снігові траси: для любителів активного відпочинку в Карпатах навесні.

  2. Карпати навесні: куди поїхати романтику?

  3. Гастрофести: для любителів попоїсти.

  4. «Срібний Татош»: для лицарів та мрійників.

Весняний відпочинок у Карпатах приховує в собі силу-силенну сюрпризів. Потрібно лише знати, коли й куди відправлятися. Пропонуємо вам невеличкий путівник із лайфхаками на весну 2023 року.

Снігові траси: для любителів активного відпочинку в Карпатах навесні

Коли постає питання, куди можна поїхати у Карпати навесні, бувалі туристи зазвичай відповідають — на лижний курорт. І це не розіграш. Ряд популярних гірськолижних курортів, таких як Буковель та Драгобрат, пропонує туристам свої траси аж до середини березня. А за сприятливої погоди — навіть до квітня. Сніжне покриття на схилах усе ще має досить добре зчеплення, однак туристський ажіотаж значно спадає. А це означає гнучку знижкову систему при бронюванні житла. Організувати відпочинок у Карпатах недорого можна за допомого офіційних сайтів готелів та їхніх груп у соцмережах.Сніговий парк у Буковелі у березні

Особливу увагу варто звернути на помешкання у селищі Татарів. Воно привабливе тим, що від нього зручно добиратися як до лижних курортів, так і до примітних міст Закарпатського регіону. Наприклад, дорога до Мукачева займе у вас близько 4 годин автівкою, приблизно стільки ж ви витратите на дорогу до берегівських винокурень. Є ряд готельних комплексів, де відвідувачам пропонують проживання у комфортабельних котеджах. До таких відноситься, наприклад, готель «Коруна».

Карпати навесні: куди поїхати романтику 

Весна у Закарпатті надзвичайно багата на різноманітні фести та традиційні свята. І розпочинається цей калейдоскоп уже на першому тижні березня. Якщо ви прагнете екзотики, вам слід неодмінно відвідати село Біла Церква у Рахівському районі. Тут зустрічатимуть весну у румунському стилі або мовою Вид на Карпати з вікна котеджу готеля «Коруна»місцевих жителів «Мерцишор». Це невеличкі брошки-квітки, або помпони з білих та червоних ниток. Мерцишори прийнято носити на одязі протягом усього місяця, а в останній день почепити на будь-яке квітуче дерево. Таким чином ви вбиваєте двох зайців:

  • забезпечуєте успіх та достаток протягом року;
  • є зайвий привід загадати бажання.

Гастрофести: для любителів попоїсти

Але найбагатшим на колоритні події буде травень 2023 року. І всі вони — ніби приманка для фанатів гастротуризму. Уже на перших вихідних місяця в Ужгороді стартує винний фестиваль «Сонячний напій». Причому спробувати тут можна не лише виноградні вина, а й аутентичний місцевий алкоголь на основі меду й квіткового пилку. Вам запропонують і лікери, і бальзами, й навіть глінтвейн, такий необхідний для зігріву у горах.

Другий травневий уікенд зустріне туристів гуцульськими смаколиками та ярмарковими шоу в типовому гірському дусі. На фестивалі «Берлибаський банош» у селі Костилівка на Асортимент вин на ужгородському фестивалі «Сонячний напій»глядачів чекають:

  • величезне вогнище — ватра;
  • феєрверки;
  • театральні постановки;
  • кулінарні майстер-класи;
  • дегустації напоїів та страв.

«Головним героєм» столу буде власне банош, який дав назву фестивалю. Основа страви складається з кукурудзяного борошна та сметани, а додатками можуть бути бринза або шкварки — за забаганкою кухаря.

«Срібний Татош»: для лицарів та мрійників

Якщо ви надаєте перевагу екстриму — вас ласкаво запрошує свято середньовічної культури в Ужгороді із химерною назвою «Срібний Татош». Так звуть крилатого коня,Лицарський поєдинок на «Срібному Татоші»закарпатського Пегаса. У місцевій міфології тварина символізує лицарську мужність та доблесть.

Для проведення дійства організатори обрали мальовничу місцину — Чинадіївський замок неподалік від Мукачева. Якщо ви захоплюєтеся історичною реконструкцією, отримаєте масу задоволення. Ви зможете на власні очі подивитися на масові бої — бугурти, а також двобої на мечах. Любителі гострих відчуттів зможуть і самі зробити кілька пострілів з аутентичного лука чи арбалета. Додайте до цього етнічну музику на старовинних інструментах, середньовічну кухню та ефектні декорації — і отримаєте справжню подорож у часі.

Як бачите, навесні Карпати — це величезна книга пригод на будь-який смак. Де провести дозвілля захочете саме ви?

Всі питання можете задати адміністратору по телефону

067 442-6000