Карпатська лазня в готелі Коруна: особливості і види послуг

2018-02-26 |
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Loading...
Отправить на Pocket.

Зміст:

  1. Лазні: історичний екскурс.

  2. Особливості карпатських лазень.

  3. Види карпатських банних процедур.

Перші лазні (або терми, як їх називали) з’явилися ще в Давньому Римі, де заможні люди могли проводити в них цілі години, попиваючи вино й обговорюючи питання державного Різнотрав’я для лазнізначення. На території Європи бані мали більше гігієнічне і оздоровче призначення, ніж розважальне. Хоча і розваг тут було достатньо. Люди відвідували лазні досить часто, адже гаряча пара не лише очищала шкіру, а й дозволяла розслабити натруджені м’язи перед «масажем» міцними віниками.

Карпатська лазня – це один із головних способів оздоровлення для туристів. Гуцули з давніх-давен користувалися таким способом очищення і відновлення сил. Віра в магічне начало природи, уособлення її сил та наділення її цілющими властивостями перетворювали похід до лазні в майже сакральне дійство. Цей регіон, з його чистими стрімкими ріками і буйним лікарським різнотрав’ям, має сотні різних рецептур цілющої бані. Відпочинок в Буковелі взимку, який включає відвідання карпатської лазні, дозволить весело провести час з користю для здоров’я.

Особливості карпатської бані

Карпатські банні процедури та чани з трав’яними відварами знамениті далеко за межами України. Їх користь гуцули відкрили для себе дуже давно. З тих часів збереглися чимало рецептур трав’яних настоїв та описів приготування лазні. Готель «Коруна» в Татарові пропонує гостям унікальні процедури, які поєднують у собі карпатські та європейські традиції бані. Так, шоколадне огортання та різноманітні СПА-процедури легко можуть проводитися після активного «бою» віниками.

Загалом, карпатська лазня має ряд особливостей:Карпатські віники для лазні

  • Настої з різнотрав’я готують із рослин, зібраних за всіма правилами – у певний час, з певних місцин глибоко в горах. Багато рецептів таких відварів передаються в гуцульских родинах з покоління в покоління.
  • Досвідчений банщик запропонує різні суміші трав для лікування різних хвороб. Деякі настої мають виключно косметичний ефект, інші – розраховані на покращення роботи серцево-судинної системи, очищення та детоксикацію організму, оздоровлення органів дихання тощо.
  • Розігріті і розпарені м’язи не зазнають травмування під час масажу. Також карпатська лазня знімає втому і біль в тілі після багатогодинних походів в гори, занять екстремальними видами спорту. Її рекомендують спортсменам, які мали травми і ушкодження м’язової тканини, суглобів, т.д.
  • Баня в Буковелі – це процедура, яка проводиться весь рік. Особливо приємно відвідувати її взимку – після катання на скейтборді чи лижах.

Карпатські банні процедури: основні види і їх особливостіКарпатська лазня

Традиційна карпатська лазня мало чим відрізняється від європейської. Суть її проста: відвар із цілющих трав потрапляє на гаряче каміння, після чого випаровується. Висока температура в приміщенні і комфортний рівень вологості дозволяє вдихати цілющі випари. Шкіра пом’якшується, м’язи розслабляться, а токсичні речовини та шлаки виходять разом з потом.

Проте карпатські лазні бувають дуже різні. Щоби правильно спланувати відпочинок в Буковелі 2022-2023 з їх відвідуванням, варто розуміти різницю. Основні види банних процедур такі:

  • Класична європейська лазня з карпатськими травами. Це може бути традиційна баня з електричним нагрівом. Замість звичайної чистої води для пари використовується суміш Карпатські чанитрав’яних настоїв.
  • Карпатська лазня з турецькими традиціями. У таких випадках використовують розпечене каміння. У таких лазнях також працює досвідчений банщик з віниками, створеними з карпатських порід дерев.
  • Карпатські чани з відваром різнотрав’я. Купання в чанах – одна з найбільш популярних банних процедур в Карпатах. В готелі «Коруна» в Татарові такі чани доступні в будь-який сезон.

Серед додаткових послуг можна знайти масаж гарячим камінням, косметичні огортання, СПА-процедури різної складності. Готель «Коруна», наприклад, пропонує гостям випити запашного трав’яного чаю, поласувати традиційними стравами гуцулів і стати частиною справжнього містичного ритуалу паріння.

 

Загалом лазні в Карпатах – це справжні оздоровчі центри, де завжди можна розслабитися і весело провести час.

Всі питання можете задати адміністратору по телефону

067 442-6000